Tenis

Stăm rău: doar patru turnee ITF Juniors în România

Internaționalele de tenis juniori ale României sunt gata să înceapă: ca în fiecare miez de vară, Arena Tivoli din Timișoara găzduiește juniori pe care anii viitori i-am putea vedea în circuitele WTA și ATP.

Cel mai ilustru nume ce-a jucat pe zgura de la granița Timișoarei cu Ghiroda este Ana Ivanovic, ajunsă mai târziu numărul 1 în lume. I se alătură Janko Tipsarevic și  Mario Ancic, iar printre câștigători se găsesc Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Ana Bogdan și Radu Albot, cei doi din urmă trecând un tur la Wimbledon 2017, pe tabloul principal de simplu.

”Juniorii francezi aproape că nu joacă în afara țării”

Anul acesta, turneul de la Timișoara are gradul 3 și este unul din cele doar patru care se organizează de-a lungului anului în România, celelalte trei fiind la Mediaș, București și Galați.

ovidiu-pop loveste mingea
Ovidiu Pop, antrenorul și directorul de turneu

Directorul turneului, Ovidiu Pop, povestește cum juniorii francezi ”aproape că nu joacă în afara țării, pentru că au o sumedenie de turnee acasă și chiar în proximitatea localității lor de reședință. Contează foarte mult, atât în ceea ce privește costurile, cât și oboseala”. Pop are un fiu, Darius (13 ani), ce joacă tenis și pe care l-a transferat la Marsilia, tocmai pentru a-și crește șansele de performanță. Și tot Ovidiu Pop povestește cum în Franța este aproape o lege scrisă ca învingătorul să ofere ”o băutură” învinsului.

”Se întâmplă de la copii până la veterani. Ideea este să socializezi cu partenerul după meci, ca să nu pleci supărat de la teren. Toate măsurile pe care le-au luat, în special numărul mare de turnee în țară, fac să aibă o sumedenie de jucători în Top 100. Uitați-vă, de curiozitate!”

Ovidiu Pop

Și m-am uitat: 11 la masculin, cu începere de la Tsonga (10 ATP), și cinci la fete, cu Mladenovic (14 WTA), lider de pluton.

Buget de avarie pentru ediția XXII

Internaționalele de la Timișoara încep duminică (9 iulie), cu calificările și se încheie sâmbătă (15 iulie), cu finalele de simplu. Principali favoriți vor fi rusoaica Daria Frayman (100 ITF Juniors) și italianul Lorenzo Musetti (92 ITF Juniors). ”Am fi avut o participare mai bună dacă nu ne suprapuneam cu Wimbledon-ul”, mărturisește Ovidiu Pop.

Din păcate, Tivoli Trophy, ajuns la ediția a XXII-a, a căzut și el victimă celebrei ședințe de Consiliu Local, de săptămâna trecută, când finanțările pentru foarte multe sporturi și evenimente au fost decapitate. ”Sper să ne vină Federația în ajutor, ca să putem duce turneul la bun final”, conchide directorul turneului.

2 gânduri despre „Stăm rău: doar patru turnee ITF Juniors în România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s