Tenis

La Wimbledon, … ca în industria alimentară

Vicepreședintele Federației Române Tenis, Răzvan Itu, a văzut pe viu primele zile ale turneului de la Wimbledon. Itu a revenit în țară și a vorbit despre câteva dintre controversele Marelui Șlem de la Londra.

Oficialul FRT a lămurit problema ierbii de care se plâng foarte mulți jucători. Este cam ca-n industria alimentară, când rețeta vreunei băuturi sau mâncăruri este cunoscută de un om sau o mână de oameni și este ținută la secret.

”Am vorbit cu cei de la Wimbledon și mi-au spus că oamenii care pregăteau iarba au ieșit la pensie unul câte unul și nu a rămas nimic în urma lor. Într-adevăr, terenurile sunt departe de a se prezenta în stare bună”, a afirmat Itu, completat de arbitrul și antrenorul Ovidiu Șola: ”Eu spun de mai mulți ani că acest turneu de Mare Șlem este tot mai slab organizat”.

”Vicele” a lămurit și ceea ce s-a întâmplat la accidentarea americancei Bethanie Mattek Sands.

”Fizioterapeutul a fost imediat lângă ea, dar o echipă de Ambulanță nu poate sosi instantaneu. Întreg complexul este foarte aglomerat și poate dura câteva minute până să jungă un medic și targa. Sigur, Sorana Cîrstea poate fi îndreptățită să declare că a durat mult, pentru că foarte probabil s-a pus în situația lui Bethanie, însă organizatorii nu aveau ce să facă în plus”

Răzvan Itu

Fostul jucător, actual antrenor și vicepreședinte a negat că poze ale lui Ilie Năstase s-ar fi aflat la fiecare poartă de acces, pentru ca fostul nr. 1 mondial să nu poată intra nici cu bilet, așa cum s-a scris în țară. ”Nu este așa, iar Ilie Năstase nici nu a avut de gând să meargă acolo, pentru a nu inflama spiritele. Cazul lui va fi luat în discuție vineri, dar nu la ITF, ci într-o instanță civilă din Londra”, a declarat Răzvan Itu, fără a putea preciza cum s-a ajuns la tranșarea disputei într-un tribunal.

 

Foto: Răzvan Itu și juniorul pe care-l antrenează actualmente, timișoreanul Nini Dica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s