Tenis de masă

La final de juniorat, Adina poate bate un record european ce părea inegalabil

Vladimir Samsonov este unul dintre legendarii jucători de tenis de masă ai bătrânului continent. Ajuns la 41 de ani, bielorusul încă joacă și este supranumit Mister Champions League, pentru că a cucerit cel mai important trofeu intercluburi de nouă ori, cu trei echipe diferite.

Vladimir s-a remarcat încă de la vârsta junioratului, când a reușit să cucerească 13 medalii de aur la Campionatele Europene. Un record care vreme de peste două decenii părea intangibil. Asta până când românca Adina Diaconu și-a început ascensiunea. În cinci ediții ale întrecerii continentale, jucătoarea originară din Slatina a devenit campioană continentală de 12 ori.

Medaliile de aur ale Adinei Diaconu:

2012 – 1 / dublu fete – la cadete

2013 – 3 / simplu, dublu fete, echipe – toate la cadete

2014 – 4 / simplu, dublu fete, dublu mixt, echipe – toate la cadete

2015 –  2 / simplu, echipe – ambele la junioare

2016 –  2 / simplu, echipe – ambele la junioare

Adina Diaconu la CM juniori dec 2016Acum, Adina se pregătește pentru ultimul ei Campionat European de juniori – Guimaraes, Portugalia, 14-23 iulie – căci în octombrie va împlini 18 ani. Cu două medalii de aur, poate deveni cea mai titrată jucătoare din întrega istorie a Campionatelor Euopene pentru juniori.

”Îmi doresc foarte mult să bat acest record. Mă simt foarte pregătită și cred că pot doborî performanța lui Vladimir Samsonov. Am șanse multe, căci de patru ani nu pierd titlul la individual; și la echipe stăm bine, iar la dublu, împreună cu Andreea Dragoman am ratat aurul în 2016 după o finală foarte strânsă, ceea ce nu vreau să se întâmple și acum. Îmi doresc să fim și campioane europene”

Adina Diaconu

Împreună cu Andreea Dragoman, ea a mai intrat în istoria tenisului de masă juvenil, dar al aceluia de nivel mondial. În decembrie 2016, cele două deveneau campioane ale lumii de junioare: era pentru prima oară în istoria Campionatelor Mondiale de juniori, când o medalie de aur nu era cucerită de un sportiv din Asia. Pe drumul spre titlu, în semifinale, Adina și Andreea au anulat șase mingi de meci ale adversarelor, dintre care cinci consecutive.

Acum a venit vremea să agațe la gât și medaliile de aur ale Europei și apoi să ducă mai departe frumoasa poveste a tenisului de masă românesc.

Un gând despre „La final de juniorat, Adina poate bate un record european ce părea inegalabil

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s