Tenis de masă

Record după record. Ce școală de tenis de masă avem!

Campionatul European de tenis de masă pentru juniori și cadeți de la Guimaraes, Portugalia, programează ultimele meciuri din competiția echipelor și se pregătește pentru întrecerile individuale și de dublu.

Scriam zilele trecute despre recordul pe care Adina Diaconu este pe cale să-l bată și să devină cea mai titrată jucătoare din întreaga istorie a ”Europenelor” juvenile. Astăzi, de la ora 21,30, ea și echipa de junioare a României se vor bate pentru titlul european: ar fi al treilea consecutiv!

Adina Diaconu deține deja un record admirabil: a câștigat titlul individual de fiecare dată în ultimii patru ani. A fost campioană europeană de cadete, în 2013, la Ostrava, și în 2014, la Riva del Garda, campioană europeană de junioare în 2015, la Bratislava, și în 2016, la Zagreb. Acum, sportiva în vârstă de 17 ani poate obține al cincilea titlu la rând, ”record care ar putea să nu fie bătut niciodată”, după cum scrie site-ul oficial al Federației Internaționale de Tenis de Masă.

Același site notează că în clasamentul feminin all time, Diaconu este urmată de cinci jucătoare care au trei titluri europene juvenile, dintre care trei sunt și ele românce. Olga Nemeș a fost campioană de cadete (1981, Topolcany) și de junioare (1983, Malmö și 1985, Haga). Tripla a fost realizată de Dana Dodean în 2002 (Moscova, la cadete), 2005 (Praga, junioare), 2006 (Sarajevo, junioare). Seria este completată de Bernadette Szocs, cu reușite în 2010 (Istanbul, cadete), 2011 (Kazan, junioare), 2012 (Schwechat, junioare). Celelalte jucătoare cu trei titluri europene juvenile sunt maghiara Gabriella Wirth și ucraineanca Margaryta Pesotska.

Valoarea tenisului de masă românesc este certificată și de ierarhia favoritelor din întrecerea individuală a junioarelor, cu trei tricolore în Top 10, inclusiv principala favorită.

Tenis de masa capi de serie junioare

În clasamentul mondial al junioarelor, Diaconu este pe locul al nouălea, toate primele opt clasate fiind asiatice.

 

Foto sus: Facebook Federația Română de Tenis de Masă

Un gând despre „Record după record. Ce școală de tenis de masă avem!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s