Baschet

”Românii investesc destul de mult în sport, nu doar în baschet”

Baschetul masculin face săli pline în câteva orașe din România. De câțiva ani buni, spectacolul din Liga Națională atrage spectatorii și televiziunile și la asta au contribuit din plin jucătorii străini transferați, cei mai multți din spațiul ex-iugoslav sau din SUA.

Recent, unul dintre cei mai buni baschetbaliști din Liga Națională, Mladen Jeremic, a vorbit în presa din Serbia despre experiența sa în România și consideră că a luat ” o decizie bună” când a hotărât să vină la violeții Timișoarei.

„România are un impact mare în cariera mea. Deja joc de două sezoane la un nivel foarte mare. Liga are o anume calitate și, din an în an, crește. Românii investesc destul de mult în sport, nu doar în baschet. Câteva echipe au bugete serioase și aduc jucători străini foarte buni. Sunt destui de pe teritorul sârbesc care evoluează acolo de ani buni. Cred că am luat o decizie bună. Și anul viitor voi juca la Timișoara: am dobândit un nume și deocamdată îmi e foarte bine. Dacă sănătatea va fi de partea mea, am planuri să mai joc multe sezoane. Nu sunt concentrat pe nici un obiectiv, pentru ca niciodată nu știm ce ne aduce ziua de mâine’’

Mladen Jeremic / BC Timișoara

Căpitanul BC Timișoara a acordat un interviu revistei MVP, preluat de site-ul oficial al formației bănățene, cu ocazia împlinirii a zece ani de când a devenit campion mondial al juniorilor U19.

La 22 iulie 2007, la Novi Sad, Serbia învingea SUA cu 74-69, meci în care Jeremic a jucat 40 de minute și a marcat cele mai multe puncte, 24. Mladen recunoaște că accidentările unor colegi i-au oferit șansa de a face finala carierei sale, în care la-a avut ca adversar direct pe cel ce avea să devină o mare vedetă NBA, Stephen Curry.

„Chiar dacă au trecut zece ani, povestesc despre asta foarte des oamenilor. Probabil pentru că Mondialul s-a ținut în țara noastră, au fost multe informații și toată lumea a rămas cu o amintire. Tot turneul am jucat la un nivel înalt, nu doar finala. Am bătut America, într-o atmosferă de nedescris, cu atâtea trăiri și emoții. Ceva ce nu se uită niciodată! Dar, trebuie să recunosc, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă anumiţi jucători nu au fi avut probleme cu accidentările, întrebarea este care ar fi fost rolul meu în toate acestea. În orice caz, totul s-a terminat frumos”

Mladen Jeremic

Sârbul a semnat pentru BC Timișoara în ianuarie 2016, când gruparea violetă se află într-o situație financiară critică. A contribuit din plin la salvarea de la retrogradare, iar în primul său sezon a avut o medie de 18,88 puncte/meci, fiind al doilea coșgheter al campionatului.

În toamna anului trecut a devenit căpitan al echipei; campionatul 2016/2017 i-a adus cea mai ridicată medie de puncte/partidă, 19,52.

 

Foto: Sebastian Tătaru / Facebook BC Timișoara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s