Baschet

VIDEO | Meciul care a durat 25 de secunde

Antrenorul naționalei de baschet masculin a României, Marcel Țenter, a folosit toți cei 12 de jucători de pe foaia de arbitraj a primului meci al tricolorilor la Euro, 68-83, cu Cehia. Cel mai mult a jucat Vlad Moldoveanu – 33 minute și 47 secunde, cu 24 puncte, 8 recuperări și două pase decisive – iar cel mai puțin Alexandru Olah – 25 de … secunde.

Poate și subiectiv fiind, deoarece Alex este timișean de-al meu, l-am întrebat pe Marcel Țenter de ce i-a dat atât de puține șanse baschetbalistului care a jucat patru sezoane în NCAA și unul în Belgia.

”Am stabilit că în acest meci îl vom folosi ca pivot mare principal pe Baciu și în rest, din pricina formulelor jucate de cehi, în general mici, am hotărât să jucăm într-o formulă mai mică, cu combo-pivoți, ca matchup-urile să fie mai bune pentru noi în apărare. Acesta este motivul. Dacă am fi jucat cu o echipă cu pivoți foarte masivi, sigur i-am fi utilizat pe amândoi”

Marcel Țenter

Antrenorul echipei noastre a vorbit și despre schimbările tactice din sfertul al treilea, unul pe care România l-a pierdut cu 22-9.

”În sfertul al treilea, văzând sferturile I și II, am stabilit că anumite lucruri merg. Am încercat să le facem în continuare în sfertul al treilea, … poate că într-o altă formulă, dar nu le-am executat și acolo s-a rupt jocul. Am avut câteva atacuri în care am spus că facem ceva și nu s-a făcut”

Marcel Țenter

În schimb, liderul tricolorilor, Vlad Moldoveanu, a fost contrariat de ceea ce a propus echipa noastră în sfertul al treilea.

”Din păcate în repriza a doua, noi am încercat să jucăm altceva, alte scheme, nu înțeleg de ce. Schemele noastre pe care le-am antrenat până acum au mers foarte bine și chiar nu înțeleg de ce am încercat să jucăm altceva două-trei-patru minute după pauză”

Vlad Moldoveanu

În eșecul cu Cehia, Vlad a fost liderul României la puncte (24) și recuperări (8), în vreme ce Andrei Mandache a oferit cele mai multe pase decisive, 5. Naționala noastră joacă astăzi, de la ora 20,30, cu Croația, care în prima zi a învins Ungaria, cu 67-58.

Pentru materialele video am ales Top 5 faze ale zilei de vineri, la Euro 2017, dintre care două sunt din partida de la Cluj, Spania – Muntenegru 99-60.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s