Baschet

VIDEO | Spania, ce desfătare

România a pierdut ambele meciuri jucate în grupa C a Campionatului European de baschet masculin, cea de la Cluj. Cei care vin la sală pot avea însă marea șansă de a vedea una dintre echipele de clasă a ultimului deceniu, cea a Spaniei.

Următorul meci al ibericilor este chiar împotriva tricolorilor noștri, luni, de la ora 20,30, iar antrenorul României, Marcel Țenter, a fost extrem de elogios când a vorbit despre naționala … italianului Scariolo.

”Avem norocul să trăim era în care echipa aceasta există. Suntem cu toții norocoși să practicăm acest sport. Este minunat!”

Marcel Țenter

Într-adevăr, aceasta este senzația pe care o ai în sală când joacă trupa roja. Mai mult decât în fața televizorului, pentru că poți vedea mai clar relaxarea, inteligența și râul de imaginație cu care campionii europeni en titre joacă acest joc.

Întrebat dacă în meciul cu Spania va menaja vreunul dintre jucătorii cu multe minute, pentru a forța două victorii în ultimele două etape, Țenter a dat un răspuns la fel de sincer.

”Eu nu am o să privez niciun jucător de valoare de niciun minut ce pot să i-l dau la EuroBasket. Merită din plin să joace, le încununează o carieră. Ca antrenor am să fac tot ce pot ca să-i ajut să aibă un Euro foarte bun.

Din punct de vedere al Spaniei, eu nu intru niciodată pe teren ca să mă gândesc că voi pierde. Nu fac așa ceva, indiferent de adversar. Absolut toate planurile pe care le vom face vor fi ca să învingem Spania. Dacă vom reuși sau nu, asta e, dar fiți siguri că ne vom lupta”

Marcel Țenter

Spania a câștigat primele două meciuri la aproape 40 de puncte diferență – 99-60 cu Muntenegru, 96-53 cu Cehia – meci în care vedeta de 37 de ani Pau Gasol a marcat 26 de puncte în mai puțin de 21 de minute jucate.

Da, știu, biletele la Euro sunt scumpe, dar merită să dați un ban pentru două ore de răsfăț live cu una dintre echipele uriașe din baschetul mondial. Poate fi o șansă ”once in a lifetime”.

 

Foto: http://www.fiba.basketball/eurobasket/2017

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s