Tenis de masă

VIDEO / Dumbrăvița, capăt de linie și … capitol nou

ACS Dumbrăvița domină tenisul de masă românesc la nivel de echipe, în ultimii patru ani. Deși nou-venită în peisajul echipelor din Superligă, gruparea timișeană a cucerit titlul național patru sezoane consecutiv. Prima reușită a fost în campionatul 2013/2014, chiar acela când Adina Diaconu, pe atunci o junioară de doar 14 ani, era adusă la echipa de lângă Timișoara de antrenoarea Nicoleta Husar.

Acum, după patru titluri, cucerite în câte două finale cu Farul Constanța și Politehnica Iași, Diaconu a ales calea Spaniei. Ajunsă la finalul junioratului – Adina va împlini 18 ani peste câteva zile, la 14 octombrie – jucătoarea originară din Slatina a fost convinsă să semneze pentru UCAM Cartagena TM, formație antrenată de românca Adriana Zamfir. Foarte probabil, Diaconu va debuta în Champions League cu o zi înainte de a împlini 18 ani, când Cartagena primește vizita formației turce Bursa Büyükşehir Belediyespor, într-un meci din grupa B.

În aceste zile, ACS Dumbrăvița joacă primele meciuri fără campioana mondială de dublu junioare, în turneul Superligii de la Buzău. Mai mult, Dumbrăvița este lipsită și de cealaltă campioană mondială, partenera Adinei, Andreea Dragoman, care a ales să revină la Romgaz Mediaș, dar antrenoarea Nicoleta Husar a făcut o nouă mutare ce se vrea câștigătoare: a transferat-o pe una dintre cele mai promițătoare junioare din Serbia, Izabela Lupulesku, cu care Diaconu s-a întâlnit în multe ocazii.

Mai jos puteți urmări imagini din meciul jucat de Diaconu și Lupulesku, luna trecută, la Worcester, Anglia, în Europe Youth Top 10. Partida a fost câștigată de Adina, cu 4-3 (11-9 în decisiv), după ce Izabela a avut 3-0 la seturi.

Izabela Lupulesku este nepoata consacratului jucător de tenis de masă Ilija Lupulesku, participant la patru ediții ale Jocurile Olimpice (1988, 1992, 1996, 2000), fost triplu campion european la dublu și născut la Uzdin, în Banatul sârbesc, foarte aproape de granița cu România.

Linia de performanță la ACS Dumbrăvița rămâne să fie continuată de surorile Dospina – Mihaela și Andreea Dospina Zanfir – care au dus mare parte din greul competițiilor, atât în Superligă, cât și în Cupa ETTU. Originare și ele din Slatina, Andreea și Mihaela continuă la gruparea din Timiș, acolo unde Nicoleta Husar vrea să-i ofere ”mai multe meciuri” unei tinere jucătoare, Andreea Balint.

Actuala ediție a Superligii feminine, care a început joi, se anunță foarte interesantă și echilibrată, cu trei, poate chiar patru echipe – ACS Dumbrăvița, CSM Arad, Romgaz Mediaș, … Farul Constanța – luptând pentru titlul național. Primul turneu de șapte etape se încheie duminică, la Buzău, al doilea va avea loc la începutul anului 2018, la Dumbrăvița.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s