Tenis

“Mai greu să termini pe 1, decât să câștigi un Mare Șlem”

Turneul care va decide numărul 1 în ierarhia WTA, la finalul anului 2017, se joacă în aceste zile la Singapore. Simona Halep este implicată în lupta pentru locul întâi, dar în acest sezon Turneul Campioanelor pare mai echilibrat ca în alte dăți și oferă multor jucătoare speranțe la coroana de final de an.

Martina Navratilova, jucătoarea care a petrecut 372 de săptămâni pe locul I WTA – mai mult de șapte ani! – a vorbit pentru site-ul oficial WTA despre ceea ce înseamnă să termini anul pe cea mai înaltă poziție.

”Consider că a termina ca număr 1 este mai dificil, pentru că trebuie să fii cu adevărat constantă în joc. Trebuie să arăți măreție, excelență, consistență. La un turneu de Mare Șlem, poți fi bună, timp de două săptămâni, și să-l câștigi. Sigur, acum se pune un accent mai mare pe turneele de Grand Slam, așa că dacă poți să ai nervii tari, două săptămâni, te impui și vei avea un sezon mai bun decât oricine altcineva. E mai ușor să iei un Grand Slam decât să câștigi cinci, șase sau șapte turnee pe an”
Martina Navratilova

Simona Halep
În această săptămână, Simona Halep se află pe locul 1 WTA, cu 5.675 de puncte, urmată de Garbiñe Muguruza (5.635) și Karolina Pliskova (5.105)

Americanca de origine cehă a dat două exemple din acest an, când Jelena Ostapenko – ”venind de nicăieri” – și Sloane Stephens – ”accidentată în cea mai mare parte a sezonului de primăvară” – au câștigat Roland Garros-ul și US Open-ul.

”Tenisul-procentaj te duce pe locul întâi, dar nu te ajută foarte mult să câștigi turnee majore, pentru că atunci când ai în față pe cineva în formă, trebuie să arăți ceva mai mult decât acel tenis-procentaj. Simona Halep a făcut un pas mic înapoi, în finala de la Paris – când a avut set, 3-0 și mingi de break – și a jucat îngrijit, dar acelea nu sunt clipe când să joci cu grijă. În acele momente mari, Halep a dat înapoi și a plătit pentru asta. O spun încă o dată, tenisul-procentaj te va duce departe, dar de cele mai multe ori nu te poate ajuta să cucerești trofee mari”
Martina Navratilova

La simplu, Navratilova a cucerit 18 turnee de Mare Șlem, un total de 167 de turnee, și a fost 372 de săptămâni pe locul I.

„Ca să ajungi No. 1, trebuie să fii mai bună decât oricine altcineva. Ca să câștigi un Mare Șlem, trebuie să fii mai bună decât alte șapte jucătoare”
Martina Navratilova

Foto sus: http://www.wtatennis.com / Getty Images

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s