Uncategorized

Trimis la închisoare pentru tricourile pe care le purta

Un bărbat de 34 de ani din localitatea franceză Caen, practicant al jogging-ului, a primit o condamnare la șase luni de închisoare, pentru alegerile sale vestimentare.

Chakib Limane a fost reținut în luna iunie a acestui an după ce locuitorii din Caen au reclamat că obișnuiește să alerge cu un tricou al echipei de fotbal FC Barcelona, inscripționat cu fostului lider Al Qaeda, Bin Laden. El le-a spus polițiștilor că poartă tricoul din teribilism, ca să vadă reacția oamenilor. Polițiștii nu au gustat explicația și au descins la Chakib acasă unde au găsit și alte tricouri cu numele Mullah Omar, liderul talibanilor afgani, și  Abu Hamza, un cleric musulman din Marea Britanie, condamnat la  pentru ură rasială și incitare la omor.

Un alt tricou purta inscripția “Chemical Ali,” cu referire la un apropiat al lui Saddam Hussein, responsabil pentru moartea a 5.000 de kurzi, în 1988, în urma unui atac cu gaz. Procurorii au adăugat la probele acuzării un ”filmuleț jihadist” și poze cu Bin Laden, găsite în computerul bărbatului de 34 de ani, iar judecătorul l-a condamnat, săptămâna aceasta, pentru glorificarea terorismului.

“Trebuie să facem distincția dintre provocare, imaturitate și glorificarea terorismului. Tot ce a făcut a fost să poarte un tricou”, a spus avocatul lui Limane, dar clientul său a fost condamnat la pedeapsă cu executare.

Site-ul www.telegraph.co.uk notează că din 2015 până acum, atacurile teroriste din Franța au produs peste 240 de morți.

Cazul de la Caen are un precedent în Franța: în decembrie 2012, o femeie din Nimes a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru că și-a trimis fiul la școală cu un tricou pe a cărui față scria ”Sunt o bombă”, iar pe spate avea inscripția ”Născut la 11 septembrie”.

Foto: cnn.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s