Tenis

Hănescu, posibila soluție

Lumea tenisului românesc pare a se reașeza pe un curs normal, după ce alegerile pentru postul de președinte au avut loc, în sfârșit. George Cosac rămâne în fruntea tenisului, dar nu puține sunt vocile ce spun că tabăra Vecerdea va continua să conteste și să ”hărțuiască” echipa de la FRT și că Ministerul Tineretului și Sporturilor va lăsa FRT fără finanțare.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că Victor Hănescu are şanse mari să fie noul căpitan al echipei României de Cupa Davis după ce Andrei Pavel a renunţat la funcţie.

”Aştept să vină toţi băieţii acasă şi vom vedea. Încă nu ne-am decis. Poate fi Victor Hănescu, poate fi Florin Mergea, poate fi Horia Tecău… deci sunt câteva nume pe care le avem în vizor. Hănescu are şanse mari, dar rămâne de văzut dacă va accepta. Dar această treabă o vom discuta în Comitetul Director pentru că va trebui să cântărim foarte bine, e o problemă importantă”

George Cosac

Andrei Pavel a anunţat Federaţia Română de Tenis că renunţă la funcţia de căpitan nejucător al echipei României de Cupa Davis după meciul cu Israel, pierdut la sfârşitul lunii octombrie cu scorul de 0-5, în barajul pentru menţinerea în Grupa I a zonei Europa-Africa, într-un moment în care tenisul masculin românesc a ajuns foarte jos.

Personal, i-am admirat atât pe Pavel cât și pe Hănescu în perioada când jucau pentru echipa de Cupă Davis. Au răspuns de fiecare dată convocării, iar evoluțiile lor – în special ale lui Andrei – au ajutat echipa României să stea mai mult de un deceniu în Grupa Mondială, chiar dacă fără a ajunge în fazele avansate.

Hanescu overview

Un titlu ATP – în 2008, la Gstaad – și patru finale, între care una la București, în 2007, este rezumatul unei cariere de peste zece ani în circuitul profesionist. Un loc 26 reprezintă maximul lui Victor, înregistrat în iulie 2009, dar peste toate aceste cifre, Hănescu pare soluția cea mai nimerită la acest moment: are trecutul de partea sa, are și prezentul, și mă gândesc la Academia de tenis pe care a deschis-o, însă viitorul nu depinde numai de el. Depinde de un sistem care produce tot mai puține valori, la masculin, iar asta este cu siguranță principala temă de îngrijorare.

Foto: http://www.atpworldtour.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s