Uncategorized

VIDEO / ”¡Sí Señor!”, victorie

Am văzut meciul de aseară la TVE, televiziunea spaniolă. Recunosc nu am abonament la Telekom Sport și nici nu am o părere prea bună despre firma Telekom. Din contră, dovadă că nu tot ce e nemțesc, … e nemțesc.

Comentariul ibericilor – un el și o ea – subiectiv nevoie mare. Cam la fel de subiectiv precum cel al lui Radu Naum, de pe vremea când era la TVR, transmitea handbal și vedea conspirații la adresa României încă dinaintea primului fluier.

”Performanța” celor doi comentatori spanioli a venit la o fază când Cristina Neagu a fost faultată, iar ei au considerat că este vorba despre o simulare. A fost momentul când el s-a transformat în suporter și a început să scandeze, trimițând-o pe jucătoarea noastră la teatru: ”En el teatro, Cristina, en el teatro, Cristiiiiina, en el teatro, Cristiiiiina!”.

Poate la fel de enervantă a fost repetarea obsesivă a expresiei ”Si, senor”, cu care crainicul-femeie însoțea multe dintre reușitele spaniolelor. Un ”Si, senor” potrivit la un Campionat Mondial feminin precum un sutien pe pieptul luptătorilor de sumo.

Nici ”compatriotul” Martin Ambros nu a scăpat: la primul timeout cei doi au cam râs de engleza lui, e adevărat nu una de predat la Oxford, dar nici una de care să te amuzi la postul național de televiziune.

Strict jurnalistic: România – Spania 19-17 (9-7), victorie cu sufletul; public de parcă am fi fost în România, nu în Germania; Iulia Dumanska – excepțională; Cristina Neagu – din nou golgeteră, cu 8 goluri din totalul de 19; Crina Pintea – declarată jucătoarea meciului, o bună răsplată pentru cea obișnuită mai degrabă să care pianul decât să-i mângâie clapele. Și vă las cu ultimele trei minute și cu rezumatul partidei.

Foto: Crina Pintea / prosport.ro

Un gând despre „VIDEO / ”¡Sí Señor!”, victorie

 1. Desi eram sceptic acum cativa ani,prin aducerea lui Tomas Ryde ca si antrenor principal,acesta a reusit sa lucreze la motivarea jucatoarelor,la capitolul psihic,fapt continuat cu succes in ultimul timp de Martin Ambros.Se vede ca antrenorii straini au o mentalitate diferita fata de handbal.Plus ca-ti trebuie mult curaj sa vii la un Campionat Mondial cu 9 debutante.Desi in aparare aveam si vom avea nevoie de Gabi Szucz.
  Despre adversarele noastre doar atat:Carmen Martin a jucat teatru mai mult si mai bine decat a jucat handbal.
  In tabara noastra,nu m-a convins jocul Elizei Buceschi,care este prea lenta pentru handbalul in viteza care se practica in ziua de azi.Ataca poarta lent,da pase telefonate coechipierelor,pierde multe mingi,plus ca in atac pune doar sporadic in pericol poarta adversa.Iar Melinda Geiger,pare intotdeuna epuizata fizic la cei 30 de ani pe care ii are.
  Cred ca era necesara includerea lui Adi Vasile in staful nationalei.Acesta pune in valoare conditia fizica a jucatoarelor la CSM Bucuresti.Si se vede.Si cred ca si din cauza asta a ajuns antrenor secund la nationala Muntenegrului.
  M-a bucurat insa,jocul Yuliyei Dumanska,care a excelat aseara in poarta noastra.
  Per total,mai avem de lucru,insa am convingerea ca o sa facem o figura frumoasa la acest Campionat Mondial.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s