Mobilitate urbană

Tramvaiul care unește țări

Zilele trecute, la Basel a fost dat în folosință primul tramvai din lume a cărui rută trece prin trei țări: Elveția, Germania și Franța. Aventura a început în urmă cu trei ani, când traseul tramvaiului din Basel a fost extins până în localitatea vecină Weil am Rhein din Germania.

Acum, linia de tramvai a fost extinsă cu încă patru stații și pe teritoriul Franței, înregistrând o premieră mondială. Zona are o veche tradiție în domeniul călătoriilor cu tramvaiul, linia din Basel fiind dată în folosință în anul 1897.

Autoritățile estimează că zilnic 30.000 de navetiști trec granița din Franța în Elveția, cei mai mulți cu mașina. Astfel, se creează ambuteiaje în zona elvețiană și se mărește timpul de deplasare. Municipalitatea din Basel speră ca o parte semnificativă a șoferilor să aleagă tramvaiul, mai ales că o parcare de 750 de locuri de genul ”park-and-ride” a fost construită la terminalul francez al traseului pe șine.

Pe actualul teritoriu al României, Timișoara este primul oraș care se mândrește cu transport public operat de tramvai, prima linie fiind inaugurată în 1869, iar tramvaiul era tras de cai. Tramvaiul electric a fost introdus la Timișoara în 1899, tot în premieră pentru România, notează Civinet România.

Foto: www.citylab.com

Un gând despre „Tramvaiul care unește țări

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s