La pedale · Timp liber

ATRACȚII URBANE (II) / Bicicletele finalului de secol XIX, la Muzeul Tehnicii

Viena este orașul pe care simbolic îl legăm de vals, Dunăre ori Schonbrunn, dar Muzeul Tehnicii din capitala austriacă poate fi o atracție la fel de importantă. Situat într-o clădire istorică impunătoare, muzeul deține piese unice, de la turbine la locomotive, de la radiouri de colecție la tehnologii moderne, de la avioane la biciclete.

TMW holul.JPG

De data aceasta, ne oprim la panoul cu biciclete și în special la un exemplar din 1890, fabricat de Coventry Machinists Co., prima companie britanică producătoare de biciclete, ce a început să lucreze încă din 1879. Este unul dintre primele astfel de vehicule ce seamnă cu ceea ce știm astăzi despre biciclete, după ce modelul cu roata din față foarte mare s-a dovedit periculos și greu de manevrat. Cu această ocazie, bicicleta începea să devină accesibilă femeilor.

Avem de-a face cu un tandem, o mașinărie cu trei roți: în conformitate cu convențiile acelor vremuri, scaunul din față era rezervat doamnei, ferită de a vedea spatele partenerului ei de sex masculin, și cu posibilitatea de a se bucura de întreg peisajul calătoriei. Tandemul de ciclism a fost o ”extensie” a distracției burgheze, a promenadelor prin parcurile orașului.

Bicicleta 1890 Foto Peter Sedlaczek
Triciclul de la Coventry Machinists Co. / Foto: Peter Sedlaczek – TMW

Triciclul cu două locuri de la Coventry Machinists a fost proiectat în consecință. Cadrul din față era menținut jos, astfel încât doamnele nu aveau nici o dificultate să se așeze în șa în fustele lor lungi. Lanțul frontal a fost inițial închis pentru a proteja îmbrăcămintea bicicliștilor.
Cu toate acestea, reconcilierea soluțiilor tehnice cu convențiile sociale nu a fost simplă. Din punct de vedere tehnic, era logic să conduci din față, dar asta însemna că femeile urmau să mențină direcția și stabilitatea. Designerii de la Coventry Machinists au preferat să nu-și asume acest risc, astfel încât au proiectat o bară laterală de legătură care se deplasează de pe ghidonul din față spre spate pentru a asista sistemul de direcție. În practică, acest lucru a dat naștere unor noi probleme. Dacă doamna și gentlemanul ei alegeau să se îndrepte în direcții opuse, se blocau unul pe celălalt.

Triciclurile cu două locuri s-au dovedit nu doar costisitoare, ci erau – și ele – voluminoase și greoaie. Spre finalul secolului XIX și începutul secolului XX, au fost depășite și înlocuite de așa-numitele „biciclete de siguranță”, unele mai ușoare și mai ușor de manevrat, ce au permis bărbaților și femeilor să facă plimbări fiecare cu bicicleta sa.

TMW biciclete 1.JPG

Dacă ajungeți la TMW – Technisches Museum Wien, găsiți o seamă de biciclete la secțiunea ”Trafic și transport”, dar sfatul meu este să vă rezervați cel puțin o jumătate de zi pentru acest obiectiv care prezintă istoria completă a tehnicii din ultimele trei-patru veacuri.

2 gânduri despre „ATRACȚII URBANE (II) / Bicicletele finalului de secol XIX, la Muzeul Tehnicii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s