Tenis

VIDEO | Face Halep „setul” sau câștigă Begu prima oară?

Ce start mai frumos de sezon ne-am fi putut dori? Simona Halep şi Irina Begu vor fi adversare în semifinalele turneului WTA de la Shenzhen (China, 626.750 dolari). Cele două s-au impus astăzi în minimum de seturi.

Halep a trecut cu 6-2, 6-2 de belarusa Arina Sabalenka, în doar 57 de minute, în vreme ce Begu (27 ani, 43 WTA), a patra favorită, a învins-o cu 7-5, 7-5 pe unguroaica Timea Babos, cap de serie numărul opt.

Lideul mondial a reușit ”lovitura zilei” la Szenzhen, așa cum a stabilit WTA.

Cele două românce şi-au asigurat fiecare câte 43.663 dolari şi 110 puncte WTA, urmând să fie adversare pentru a şasea oară în circuitul profesionist. Halep a câştigat de fiecare dată, în 2007 cu 6-3, 6-4 în sferturile unui turneu futures la Bucureşti, în 2008 în primul tur al altei competiţii futures la Bucureşti, cu 7-5, 6-2, în 2012 în optimile turneului de la Hobart, cu 6-4, 6-2, în 2016 în sferturile turneului de la Madrid, cu 6-3, 0-6, 6-1, şi tot în 2016 în primul tur la Wuhan, Irina abandonând la scorul de 6-3, 2-0.

Disputa din capitala spaniolă a avut ”prelungiri” în afara terenului, cu acuze venite din ambele parți. ”Nu am vorbit cu ea după meci. Nici la fileu n-am vorbit prea mult”, avea să spună Simona, reproșând modul cum staff-ul Irinei a sprijinit-o pe adversara sa. ”Și echipa ei a fost într-un fel, dar nu aș vrea să discut și să intrăm într-un scandal pentru nu e OK nici pentru noi și nici pentru România”, a replicat Begu.

Begu Halep 0 5

Între cele două jucătoare este acum o diferență de 42 de locuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s