Tenis de masă

O legendă a tenisului de masă vine la Dumbrăvița: are 54 de ani și este jucătoare activă

ACS Dumbrăvița a ajuns în premieră în turul al patrulea al Cupei ETTU, iar acolo va înfrunta o adversară foarte solidă. Campioana feminină de tenis de masă a României întâlnește formația spaniolă Girbau-Vic, ce are trei sportive de origine asiatică în componență.

Timișencele joacă prima manșă a dublei cu catalanele, duminică, 14 ianuarie, de la ora 11,00, la sala Polivalentă din Dumbrăvița. Dintre cele trei asiatice se distinge Ni Xia Lian fostă campioană mondială de senioare. Născută la 4 iulie 1963, la Shanghai, Ni cucerea titlul mondial pe echipe și la dublu mixt, în 1983, la Tokyo. Niciuna dintre componentele ACS Dumbrăvița – Izabela Lupulesku (încă junioară), surorile gemene Andreea Dospina Zanfir și Mihaela Dospina (27 ani) și Andreea Balint, abia ieșită din perioada junioratului – nu era născută când Ni Xia Lian cucerea acele titluri mondiale împreună cu echipa Chinei.

Între timp, în 1989, ea s-a mutat în Germania, iar doi ani mai târziu a primit cetățenia statului Luxemburg, pe care îl reprezintă în competițiile internaționale. De altfel, Ni – fost număr 8 mondial – este dublă campioană europeană la simplu (1998 și 2002) și are un titlu continental și la dublu mixt.

”A participat și anul trecut la Campionatele Europene, este activă. Eu am urmărit-o un pic la Novi Sad, unde echipa ei a jucat în turul precedent. Eram și noi acolo la un concurs de juniori. Am văzut-o și pe internet: se simte experiența ei, vine cu material, incomodează în plus, dar mergem înainte”

Nicoleta Husar, antrenoarea ACS Dumbrăvița

Cele patru jucătoare de la Dumbrăvița se pregătesc de astăzi în formulă completă:  Lupulesku a venit Serbia, surorile Dospina de la Slatina, iar următoarele zile vor fi folosite pentru a pune la punct ultimele detalii ale dublei care oferă calificarea în sferturile de finală ale ETTU Cup.

Câștigătoarea dublei Dumbrăvița-Girbau va evolua în sferturi cu Cartagena, formația Adinei Diaconu, care a cucerit patru titluri naționale în România alături de gruparea de lângă Timișoara. Cartagena a fost eliminată de Champions League, dar va continua traseul european în Cupa ETTU.

 

Foto: David Fajula, http://www.esportsvic.cat

4 gânduri despre „O legendă a tenisului de masă vine la Dumbrăvița: are 54 de ani și este jucătoare activă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s