Tenis

VIDEO | Simona Halep – victorie, dar meciul de care nu avea nevoie. „Sunt aproape moartă”

Numărul 1 mondial este în optimile de finală  ale turneului Australian Open, dar calificarea în turul al patrulea a venit infinit mai greu decât se aștepta Simona. Halep și americana Lauren Davis au jucat trei ore și 45 de minute pentru a decide învingătoarea.

Românca a trecut peste accidentarea de la gleznă, peste oboseala acumulată, a salvat trei mingi de meci şi a reuşit calificarea în turul al patrulea, după ce fusese eliminată din primul tur la precedentele două ediţii ale turneului de la Melbourne. „Sunt aproape moartă”, a spus Simona la interviul de după partidă, pe care îl puteți urmări mai jos.

Simona nu avea nevoie de un astfel de meci, în condițiile în care s-a reaccidentat la gleznă în primul tur. Au fost aproape patru ore joc la o temperatură de peste 25 de grade, dar în fața unor tribune arhipline. Urmăriți spre finalul filmării, cum Simona încearcă să se descalțe încă din timpul interviului.

Setul decisiv a fost de poveste: Simona a făcut break la 4-4, dar nu a putut încheia meciul. A urmat un nou break al româncei (6-5), care apoi a cedat serviciul, iar Davis a preluat iniţiativa, 7-6. Halep a servit şi a treia oară pentru meci, după un nou break (8-7), dar nici atunci nu a reuşit să încheie conturile. Românca a avut trei noi mingi de break, dar Davis le-a anulat şi a preluat iar conducerea, cu 9-8. Cele două jucătoare au mers cu serviciul în continuare, iar la 11-10 pentru Davis, Halep a fost condusă cu 40-0, dar a reuşit să salveze cele trei mingi de meci şi a egalat, 11-11. Davis a beneficiat de in timeout medical, din cauza unor probleme la un deget de la picior, însă a reuşit să îşi facă serviciul şi a condus cu 12-11, deşi Halep a avut cinci mingi de break. Cele două sportive şi-au făcut serviciul în continuare, în ciuda problemelor fizice tot mai evidente, Davis a mai avut nevoie o dată de intervenţia medicului, iar Halep a câştigat contra serviciului, pentru 14-13, reuşind apoi să terminat partida cu 15-13, setul decisiv durând două ore şi 23 de minute.

Pe de altă parte, un astfel de succes – dacă nu te omoară fizic – îți dă o putere mentală suplimentară, ce ar putea conta enorm în tururile viitoare. Următorul test va fi luni, contra învingătoarei dintre australiana Ashleigh Barty, cap de serie numărul 18, şi japoneza Naomi Osaka.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s