Tenis de masă

Vicecampion național, cu două antrenamente pe săptămână și un job la atelierul de fierăstraie

Cu Adrian Dodean am vorbit duminică seara, după finalul Naționalelor Individuale de tenis de masă de la Buzău. Era în mașină, în drum spre … una dintre case, mai exact spre Arad. Se grăbea, căci a doua zi, dimineața, avea bilet de avion spre Germania.

Adrian a avut un parcurs neașteptat de bun la Campionatul Național Individual. Fratele Danielei Dodean, campioană europeană en titre cu echipa, a trecut cu 4-2 de Nemaciuc, cu 4-3 de Cazacu, cu 4-0 de Manole, cu 4-1 de unul dintre tinerii promițători, Cristian Pletea, și s-a oprit în finală, 2-4, cu Ovidiu Ionescu, cel care a pierdut doar trei seturi în cele cinci partide jucate la simplu.

”Nu mă așteptam să fie așa de bine. Îmi doream o medalie, speram la semifinale, dar nu mă gândeam că voi juca finala, mai ales că nu mai pot să mă antrenez prea mult. Lucrez în Germania și mă pregătesc doar de două ori pe săptămână. În finală, am revenit de la 0-3 la 2-3 la seturi, am avut 7-5, dar nu am reușit să egalez. Oricum, cred că este un rezultat foarte bun”

Adrian Dodean

Jucătorul care în luna ianuarie a împlinit 33 de ani are dublă legitimare, la Union Velbert, în liga a III-a germană și la CSM Arad. El provine dintr-o familie de patru frați, toți implicați în tenisul de masă. Cel mai mare dintre ei, Cristian Dodean, este deja antrenor la CSM Arad.

”Anul acesta, în Germania, nu avem pretenții de promovare. Suntem pe locurile III-IV, dar destul de departe de locul I. Încercăm la anul. Am fost nevoit să mă angajez acolo, căci banii din tenisul de masă nu sunt suficienți, ca să ai o viața cât de cât ușoară”

Adrian Dodean

Citiți și: ”La 10-10, nu am putut să mă uit la mingea jucată de Dana”

Arădeanul lucrează împreună cu un concitadin de-al său, tot jucător de tenis de masă, Silviu Burza, la o firmă de fierăstraie. Și-a luat liber de la atelier, ca să vină la Campionatul Național.

”Mâine, avem zbor spre Germania, iar poimâine, la 6 dimineața, plecăm la lucru. Viața nu este ușoară nicăieri, nici în străinătate, dar acolo măcar știi că dacă lucrezi și ești om serios, rămâi cu ceva”

Adrian Dodean

Foto: rp-online.de

4 gânduri despre „Vicecampion național, cu două antrenamente pe săptămână și un job la atelierul de fierăstraie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s