Baschet

VIDEO / Real Madrid, Fenerbahce, Partizan și naționala României joacă în orașul de pe Bega

De câțiva ani, bicicliștii pot merge pe pista de pe malul Begăi de la Timișoara până la granița româno-sârbă. Pista ar fi trebuit să ducă până în orașul sârb Zrejanin, însă partea sârbă întârzie finalizarea proiectului, astfel că bicicliștii trebuie să se oprească la graniță. Pentru că aceasta nu este bine semnalizată, unde au mers prea departe și au fost amendați.

Dacă la infrastructură suntem cu câțiva ani înaintea sârbilor, în domeniul baschetului ne găsim cu mult în urmă. Vecinii noștri au reușit să reunească multe nume importante ale baschetului continental într-un oraș de 75.000 de locuitori, pentru un turneu al juniorilor sub 16 ani, un turneu caritabil disputat pe durata a trei zile, Petrovgrad Basketball U16 Cup 2018 Zrenjanin.

Formații de club de calibru din Spania, Italia, Turcia, Rusia, Serbia și naționalele U16 ale României și Muntenegrului participă la turneul principal, dar sunt și competiții pentru copii (U12 și U14) cu grupări din România, Slovacia, Ungaria și Serbia.

Naționala României a fost învinsă de rușii de la Lokomotiv Kuban (66-59), de italienii de la Stella Azzurra (71-38), de formația sârbă Petrovgrad (68-67) și evoluează duminică în meciurile de clasament, primul adversar fiind Partizan Belgrad.
Încasările de la acest turneu – donații și contravaloarea biletelor – sunt destinate fundației „Împreună pentru viață”.

Zrenjanin prezentarea echipelor
Ceremonia de deschidere a turneului de la Zrenjanin, Serbia / Foto: Facebook Petrovgrad Basketball U16 Cup 2018 Zrenjanin

Zrenjanin este cel mai mare oraș din Banatul Sârbesc, al șaselea oraș din Serbia și este situat pe malul canalului Bega. În 2011, orașul avea o populație de 75.743, în timp ce municipalitatea avea una de 122.714.

Corespondentele numelui Zrenjanin (Зрењанин) în celelalte trei limbi vorbite în zonă sunt Becicherecu Mare (română – există Becicherecu Mic în județul Timiș), Nagybecskerek (maghiară), Großbetschkerek (germană).

Sala de sport Crystal din Zrenjanin a fost construită în 2009 și are o capacitate de 2.800 de locuri.

Foto sus: România U16 vs. Stella Azzurra Roma / Foto: Facebook Petrovgrad Basketball U16 Cup 2018 Zrenjanin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s