Fotbal

Nu are cetățenia, dar joacă pentru România

Abia revenit de la Miercurea Ciuc, unde a condus Informatica Timișoara atât de pe margine cât și din teren la un nou trofeu al Cupei României de fotbal în sală, selecționerul Robert Lupu a condus vineri, de la ora 18,00, primul antrenament al României înaintea dublei amicale cu Olanda.

Cu 24 de ore înainte, Lupu încă nu luase startul în finala cu Autobergamo Deva, iar o parte a nopții de joi spre vineri a fost rezervată ”petrecerii de Cupă”

România dispută primele partide după participarea la Campionatul European din Slovenia, în pregătirea viitoarei campanii de calificare, cea pentru Campionatul Mondial. Tricolorii joacă două amicale cu Olanda, locul 26 în ierarhia mondială, trei poziții mai jos decât România.

Confruntările sunt programate pe 1 aprilie, în sala „Ioan Morar” din Sânnicolau Mare, și pe 2 aprilie, în sala „Constantin Jude” din Timișoara, de fiecare dată tot de la ora 18:00.

Așa cum anticipam de mai multe săptămânii, România va avea un nou naturalizat, un ”pivot” pe care Lupu și-l dorea de multă vreme. Carlos ”Ique” Ribeiro mai are foarte puține formalități de îndeplinit până la obținerea cetățeniei, dar olandezii au fost de acord ca brazilianul să joace împotriva lor chiar și așa.

Lotul României:

Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Vlad Iancu (Informatica Timișoara) – portari;

Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Mimi Stoica, Paulo Ferreira, Alpar Csoma (Autobergamo Deva), Liviu Ruxandari (CSM Politehnica Iași), Attila Biro, Laszlo Szocs (FK Odorheiu Secuiesc), Bogdan Covaci, Octavian Cireș (United Galați), Felipe Oliveira (Informatica Timișoara), Carlos Ribeiro (Cartagena/Spania)

Cele două formații s-au întâlnit în decembrie, în Olanda, tot în partide amicale și au remizat, 2-2 și 1-1.

2 gânduri despre „Nu are cetățenia, dar joacă pentru România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s