Baschet

VIDEO / Grecia – ”cincinalul” de vis, ”cincinalul” de coșmar

Gata, cunoaștem toate cele patru echipe calificate în Final 4-ul Euroligii de baschet. În ordinea clasării după sezonul regular, acestea sunt: CSKA Moscova (1), Fenerbahce Istanbul (2), Real Madrid (5), Zalgiris Kaunas (6).

Așadar, formațiile de pe locurile al treilea și al patrulea au pierdut în sferturi, deși teoretic porneau cu prima șansă. Este vorba despre două echipe din Grecia, Olympiacos Pireu (3) și Panathinaikos Atena (4). Ambele au cedat cu 3-1 la partide: Oly a fost eliminată de revelația Zalgiris, iar Panathinaikos a cedat în fața campioanei din 2015, Real Madrid.

Privesc în urmă spre cele mai recente zece ediții ale Euroligii (inclusiv aceasta) și văd două perioade esențial diferite. Între 2009 și 2013 (cinci ediții), grecii au luat de patru ori Euroliga – Panathinaikos (2009, 2011) și Olympiakos (2012, 2013), de câte două ori – și au jucat finala în 2010, pierdută de Olympiakos cu FC Barcelona. Între 2014 și 2018, grecii au lipsit de la trei din cele cinci turnee finale, în 2014, 2016 și anul acesta. În 2015 și 2017, gruparea din Pireu s-a calificat în finală, dar a pierdut cu Real și Fenerbahce.

Citiți și: Un român pe banca unei prim-divizionare din Ungaria

În ierarhia all-time, conduce Panathinaikos, cu șase trofee, urmată de Maccabi Tel Aviv, cu patru, iar Olympiakos are trei.

Și la nivel de echipă națională, Grecia e în cădere: elenii nu au mai prins un podium de Campionat European, din 2009, când luat bronzul, după ce au fost campioni continentali în 1987 și 2005 și au disputat finala în 1989.

Foto: Giorgios Printezis a avut evoluții modeste în meciurile al doilea și al treilea cu Zalgiris, iar Olympiacos a fost eliminată

Video: Istoria lui Panathinaikos, cea mai titrată formație de club din Europa

2 gânduri despre „VIDEO / Grecia – ”cincinalul” de vis, ”cincinalul” de coșmar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s