Tenis de masă

România, un meci cât o calificare

Naționala feminiă de tenis de masă a României întâlnește Olanda, în faza grupelor, la Campionatul Mondial de la Halmstad, Suedia. După ce au învins Cehia cu 3-1, tricolorele iau o opțiune foarte serioasă la calificare în faza a doua, dacă trec și de olandeze.

Echipa noastră este campioană europeană en titre, în vreme ce naționala din Țara Lalelelor a câștigat titlul continental de patru ori consecutiv, între 2008 și 2011, de două ori învingând chiar România în finală (2010, 2011).

Și la actuala ediție de ”Mondiale”, Olanda are două jucătoare asiatice: Li Jie (34 ani, locul 20 mondial) și Li Jiao (45 ani, 250 mondial). România le are în Top 30 pe Elisabeta Samara (25) și Szocs Bernadette (29).

Citiți și: C’est fini. Sfârșit de capitol pentru Daniela Dodean

Din Grupa C fac parte Taiwan (3), România (6), Olanda (12), Polonia (13) Coreea de Nord (19) şi Cehia (22). Primele trei clasate din fiecare grupă la eşalonul Championship Division se vor califica în faza următoare.

Câştigătoarele celor patru grupe ajung direct în sferturi. Echipele de pe locurile al doilea și al treilea joacă optimi de finală parțiale. Meciul România – Olanda se dispută astăzi, de la ora 21,00.

Un gând despre „România, un meci cât o calificare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s