Tenis de masă

VIDEO / ZIUA DE POVESTE ȘI DE VIS a tenisului de masă

Am început ziua de astăzi cu emoții că România nu se va califica în optimile de finală ale Campionatului Mondial de tenis de masă și am încheiat-o cu România pe locul I și direct în sferturile de finală.

Fetele noastre aveau nevoie de o victorie împotriva formațiilor asiatice din grupă și le-au obținut pe amândouă: 3-0 cu Taiwan și 3-1 cu Coreea de Nord. Așadar, România a învins echipa de pe locul al treilea în lume (Taiwan) și formația de pe un mincinos loc 19 (Coreea). Nord-coreencele sunt atât de jos doar pentru că nu sunt lăsate să participe la foarte multe concursuri, dar valoric fac parte din primele cinci nații ale planetei.

O echipă națională mai închegată ca niciodată – Elizabeta Samara, Szocs Bernadette, Daniela Dodean, Adina Diaconu, Irina Ciobanu – a realizat două surprize în câteva ore și a scris istoria uneia dintre cele mai frumoase zile ale tenisului de masă românesc, de la Angelica Rozeanu încoace.

Naționala antrenată de Viorel Filimon, locul al șaselea mondial, este singura formație europeană ce a câștigat o grupă la această ediție de Campionat Mondial, ce are loc la Halmstad, în Suedia. Dar iată formațiile calificate din fiecare grupă:

  1. China, 2. Singapore, 3. Rusia
  2. Japonia, 2. Austria, 3. Ucraina
  3. România, 2. Coreea de Nord, 3. Taiwan
  4. Coreea de Sud, 2. Hong Kong, 3. Germania

Citiți și: AUDIO | ”La 10-10, nu am putut să mă uit la mingea jucată de Dana”

Primele clasate se califică direct în sferturi, iar formațiile clasate pe locurile al doilea și al treilea vor juca optima de finală parțiale.

2 gânduri despre „VIDEO / ZIUA DE POVESTE ȘI DE VIS a tenisului de masă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s