Baschet

AUDIO / Calculele hârtiei, respectate 99%

Sferturile de finală ale Ligii Naționale de baschet masculin se vor încheia, sezonul acesta, după 15 partide. Paisprezece dintre el s-au încheiat deja și cunoaștem trei semifinaliste, mai rămâne de jucat decisivul dintre Timișoara și Steaua.

Primele două clasate la finalul fazei a doua a campionatului, U BT Cluj și CSU Sibiu, au mers mai departe în minimum de meciuri; a treia clasată, CSM Oradea a avut nevoie de patru jocuri, iar disputa cea mai echilibrată o avem între echipele de pe locurile IV și V:

U BT Cluj – Phoenix Galați 98-69, 78-64, 71-67 (deplasare). Campioana și-a asigurat zece zile de pauză,după trei victorii fără mari probleme.

CSU Sibiu – SCMU Craiova 86-73, 82-75, 85-84 (d). Sibienii s-au impus mai greu decât Clujul, mai ales în partida din Bănie.

Citiți și: VIDEO / Grecia – ”cincinalul” de vis, ”cincinalul” de coșmar

CSM Oradea – BCMU Pitești 62-66, 88-58, 83-70 (d), 74-67 (d). Trei dintre cele patru meciuri ale seriei s-au încheiat cu victorii în deplasare. Bihorenii au întors de la 0-1 la partide, pentru scorul final de 3-1.

CSM Steaua București – BC SCM Timișoara 89-67, 69-74, 82-89 (d), 74-64 (d). Este singura dispută ce are nevoie de meci decisiv, programat luni, 14 mai. Este 2-2 la partide cu câte un succes în deplasare pentru fiecare echipă. Bănățenii au avut șansa unui succes acasă cu care să închidă seria, dar au fost învinși aseară, în sala Constantin Jude. Reportajul AUDIO al partidei IV îl puteți asculta în fișierul de mai jos (acționați tasta PLAY).

”Au fost patru meciuri de luptă între cele două echipe și mă aștept la același lucru și într-al cincilea. Acest meci a fost diferit față de precedentele: am avut câteva idei despre cum am putea evolua, însă am fost foarte nervoși la început, verificam ce se va întâmpla. Timișoara a avut 31 puncte înscrise după 12 minute și de la acel moment a marcat doar 33 până la final. Efortul defensiv a fost cheia meciului și ne-a adus victoria. Nu a fost frumos, nu am dorit asta, dar este play-off și nimeni nu-și va mai aminti cum a fost obținută victoria. Este o victorie, suntem fericiți, ne întoarcem în București, dar seria este departe de a fi încheiată”

Jukka Toijala, antrenorul CSM Steaua București Eximbank

Partidele din semifinale sunt programate la 19, 21, 25, 27 și 30 mai, după programul:

UBT Cluj – învingătoarea Steaua – BC Timișoara

CSU Sibiu – CSM Oradea.

 

Foto: Facebook BC SCM Timișoara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s