Tenis

VIDEO / ”Disidenta” Townsend, adversară pentru Simona Halep

Simona Halep va juca în turul secund de la Roland Garros cu locul 72 mondial, Taylor Townsend, din SUA. Jucătoarea  în vârstă de 22 de ani a încheiat anul 2012 ca lider mondial al junioarelor, dar a avut de suferit din pricina formei fizice în care se prezintă la concursuri.

La acea vreme, forul tenisistic din SUA – USTA – nu i-a permis înscrierea în turneul junioarelor de la US Open, pentru că avea probleme cu kilogramele. Mai târziu, USTA a luat o hotărâre și mai dură, lăsând-o pe Townsend fără susţinere financiară până când nu va depune eforturi pentru a pierde în greutate.

„Principala noastră preocupare este starea de sănătate a jucătoarei pe termen mediu şi lung şi dezvoltarea carierei ei, pe termen lung”

Patrick McEnroe, manager general al departamentului pentru juniori / declarație din 2012

Citiți și: Game, Schett, Mats… și mai ales Mouratoglou

Decizia a fost criticată de foste jucătoare precum Lindsay Davenport și Martina Navratilova, iar tânăra de culoare a intrat în concurs suportându-și singură costurile. La puțin timp după aceea, a renunțat antrenorul din partea USTA și a angajat-o pe Zina Garrison s-o pregătească. Ce nu se spune, dar există o legendă legată de acest fapt, este că o firmă de produse de slăbit, ce acționează la nivel mondial, a impus toate aceste decizii ale USTA, în calitate de sponsor direct al forului american.  Toate acestea au făcut-o pe Taylor foarte populară în rândurile suporterilor americani.

Simona și Taylor s-au înfruntat o singură dată, anul trecut la Cincinnati, când românca a învins cu 6-4, 6-1, în șaisprezecimile de finală. Anul acesta, Townsend beneficiază de un wildcard la Roland Garros și a trecut în primul turde franțuzoaica Myrtille Georges (WTA 222), tot o jucătoare ce a primit wildcard.

”Pentru a câştiga la Roland Garros, Simonei îi trebuie doar un pic de şansă, în rest, consider că a progresat enorm în ultimii ani. S-a maturizat şi cred că a venit timpul să câştige şi un Grand Slam. Este de 30 de săptămâni pe prima poziţie WTA, aşa că e timpul. Finala pierdută la Roma cu siguranţă a întărit-o. Adevăratul campion învaţă din înfrângeri şi devine mai puternic pentru următoarea competiţie”

președintele FR Tenis, George Cosac

Foto: Taylor Townsend la Roland Garros 2015 / en.wikipedia.org

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s