La pedale

VIDEO / Un proiect de vis: pistă de biciclete suspendată, pe malul unui lac celebru

102 milioane de euro investesc autoritățile pentru a face și mai atractivă zona unui lac de renume de pe bătrânul continent. Banii sunt destinați unei mirifice piste de biciclete de pe malul unui lac alpin din nordul Italiei.

Ca și cum Lago di Garda nu era suficient de pitoresc pentru traseele Euro Velo 7 și 8, zona lacului va deveni mai bogată pentru cicliștii din toate categoriile, grație proiectului „Garda by Bike”.

Traseul urmează să aibă 140 de kilometri, să fie finalizat în 2021 și își propune atragerea unui număr mai mare de turiști și stimularea atractivității zonei, care leagă orașele și satele individuale care sunt oarecum izolate acum. Promovarea „turismul durabil”, precum și „o vizibilitate mai mare pentru comerț, restaurantele și hotelurile din zona Garda”, sunt alte obiective precizate de consilierul local Silvia Razzi, iar bicicliștii se vor bucura de separarea pistelor de traficul rutier, după cum afirmă site-ul internet italian Repubblica Milano.

Pista de biciclete Lago di Garda 1
Foto: Facebook GeoRock Srl

Vor fi trasee de diverse dificultăți, de la ”începători” până la ”experți”: o porțiune dificilă de 27 de kilometri, dintre orașele Gargnano și Limone, va putea evitată prin folosirea unui feribot.

Citiți și: VIDEO / Burgenland: biciclete, eoliene, vinuri bune

O parte impresionantă a pistei ar trebui terminată în vara acestui an și va duce din Capo Reamol de Limone până la Riva del Garda. Această secțiune costă 7,6 milioane de euro și cuprinde partea suspendată de stânca și care parcă plutește la câțiva metri deasupra apei.Garda este cel mai mare lac al Italiei, cu distanța maximă dintre maluri de 51,9 km și suprafața bazinului de 2.350 km². Împărțit între provinciile Verona în sud-est, Brescia în sud-vest și Trentino în nord, este deja celebru pentru turiști, dar pentru că popularitatea turismului cu bicicleta a crescut în ultimii ani atât în ​​orașe, cât și în zonele rurale, autoritățile italiene au decis să lanseze acest proiect de peste 100 de milioane de euro ce va concura cu cele mai apreciate trasee cicliste din Europa.

Pista de biciclete Lago di Garda 2
Pe unele porțiuni, elementele constituente ale pistei au fost transportate cu elicopterul

Foto: Facebook GeoRock Srl

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s