Baschet

VIDEO / Încăierarea cruntă, ”sărbătorită” cu un selfie

FIBA va anunța în zilele următoare sancțiunile pe care le va lua în cazul bătăii generale de la meciul Filipine-Australia, din preliminariile Campionatului Mondial de baschet, ediția 2019. Partida s-a disputat pe terenul  echipei asiatice, iar încăierarea s-a produs în sfertul al treilea, când vizitatorii aveau un avantaj de 31 de puncte.

Treisprezece jucători din cele două formații au fost eliminați după această bătaie, iar FIBA a afirmat că acțiunea disciplinară a fost deschisă și că ambele echipe vor fi pedepsite. Scenele violente au izbucnit în interiorul zonei  de aruncări libere a australienilor, iar printre sutele de pumni împărțiți se vede cum un baschetbalist al ”cangurilor” este lovit cu un scaun. Printre cei implicați au fost Thon Maker, extrema echipei de NBA Milwaukee Bucks, dar și fostul jucător din campionatul profesionist nord-american, Andray Blatche, care acum evoluează pentru Filipine.

După eliminarea celor treisprezece – la scorul 48-79 – meciul a continuat și s-a încheiat cu victoria Australiei, 89-53. Dacă oficialii echipei din emisfera sudică și-au exprimat regretul pentru cele petrecute, reacția ”nordicilor” a fost… un selfie făcut de jucătorii filipinezi, imediat după bătaia generală.

„Basketball Australia regretă profund incidentul dintre Boomers și Filipine, de la Manila. Suntem extrem de dezamăgiți de ceea ce s-a întâmplat și de rolul pe care l-am avut în acest incident. Acesta nu este modul în care ar trebui practicat sportul și cu siguranță nu este spiritul în care vrem să jucăm baschet. Ne cerem scuze fanilor noștri și așteptăm penalitățile care vor fi pronunțate”

Anthony Moore, director executiv Basketball Australia

Bataie Australia Filipine

Un gând despre „VIDEO / Încăierarea cruntă, ”sărbătorită” cu un selfie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s