Fotbal

Cota lui ”Mitriținho” sau cum ne păcălim singuri

Gata, uitați golurile lui Kane și Griezmann, uitați stadioanele pline din Rusia, uitați chiar și gafele unor Caballero ori Lloris. Mondialul s-a încheiat, ne pregătim de fascinantul sezon intern.

De fapt, acesta a și început cu Supercupa României, CS U Craiova – CFR Cluj 0-1. Și, odată cu acest meci, este declarat deschis sezonul de exagerări specifice fotbalului de pe la noi. Protagonistul primului episod a fost unul dintre valoroșii noștri jucători de acum un sfert de veac, Gheorghe Craioveanu. Foarte bun analist al fotbalului spaniol, Gică este lovit de subiectivismul patriotismului local, atunci când vine vorba despre Universitatea Craiova.

Alexandru Mitriță și cascada sa de driblinguri de la acea mare ratare a primei reprize din Supercupă a dat naștere unei știri TV ce m-a lăsat perplex. Pas cu pas, Craioveanu și reporterul Digi l-au făcut pe Mitriță star de mondial, căruia cu greu Modric, Hazard și Griezmann i-ar fi stat alături.

”Nu știu dacă de la Hagi încoace am mai avut un jucător de așa un profil… Poate doar Mutu…”, astea au fost afirmațiile fostului  jucător de la Villareal și Getafe ce m-au pus pe gânduri. N-a fost doar atât, c-a forțat nota reporterul: ”Dacă nu ar fi fost român, ce cotă de piață ar  fi avut Mitriță?”. Aici, arteziana de exagerări a continuat să stropească: ”Eee, dacă ar fi fost englez, francez… Sau dacă ar fi fost argentinian sau brazilian, că ăia știu să se vândă, ar fi costat 70-80 de milioane. Mitriținho”, a conchis fostul nostru internațional.

Bun, acum să coborâm cu picioarele pe pamânt și să studiem cifrele reci. ”Oltenii au refuzat o ofertă de 3 milioane de euro de la Al Hilal și cer dublu”, ”Craiova l-a luat pe Mitriță de la Pescara pentru 700.000 de euro”. Transfer Markt, site-ul german cel mai precis în cotarea jucătorilor, îl situează pe fotbalistul Universității la 2,5 milioane euro.

Iertați-mă, dar unde au pierdut oamenii aceia diferența dintre 3 și 80 de milioane? Bun (re)venit, fotbal românesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s