Tenis · Uncategorized

VIDEO / Halep, Cincinnati și românul exaltat

Când vine vorba despre sport ori politică, românul nu e greu de stârnit, de zgâlțâit. Unii dintre compoatrioți se transformă în specialiști imbatabili ori moraliști perfecți, devin sentențioși, ”se pricep” la tot ce mișcă în domeniu.

Cam așa s-a întâmplat și în cazul Simonei, după seria bună de pe continentul nord-american. Aseară, înaintea finalei de la Cincinnati, destule grupuri de tenis musteau de optimism, chiar cu afirmații de genul ”nu cine va câștiga finala e întrebarea, ci cu ce scor”.

Pe la jumătatea turneului din Ohio, a apărut o postare despre cele doar șapte jucătoare care o învinseseră pe Halep până la acea dată, în 2018. Am făcut imprudența să adaug un comentariu în care spuneam ca vor mai fi înfrângeri. ”Să nu ne închipuim că Simona este imbatabilă” am scris și a venit repede răspunsul plin de malițiozitate marca Facebook al unei persoane ce se prezintă drept consilier județean în Maramureș: ”Să nu ne închipuim că este nr. 1 mondial”.

De fel, exaltările acestea de suporter din fotoliu nu fac bine nici sportivilor, nici celor care le emit și astfel tind să le creeze și altora o falsă imagine. Simona joacă în această perioadă cel mai bun tenis și este o candidată serioasă la trofeul US Open 2018, dar de aici până la a o vedea stăpâna tuturor turneelor e o cale atât de lungă… că mii de puncte WTA i-au trebuit realității să ne ajungă.

Foto: Neal Trousdale via Facebook WTA România

2 gânduri despre „VIDEO / Halep, Cincinnati și românul exaltat

  1. Simona e campioana noastră,e formidabilă a jucat extraordinar,a demonstrat ce spectaculos joacă,i-a lipsit puţin noroc.Nu e robot,a clacat de oboseală şi căldură,dar a arătat cel mai bun tenis.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s