Tenis de masă · Uncategorized

SUPERLIGA | Campioana confirmă; echilibru în zona locurilor II-IV

Superliga feminină de tenis de masă a început sezonul acesta mai devreme decât de obicei. Primele partide au avut loc încă de la finalul lunii august, la Constanța, iar gazdele de la Farul au confirmat titlul national cucerit în iunie și au câștigat toate partidele.

În componența Elena Zaharia, Alina Zaharia, Camelia Mitrofan, Anamaria Sebe, Farul a trecut cu 5-2 de CSM I Bistriţa, apoi a învins cu 5-0 Politehnica Cluj, fără să piardă vreun set. A urmat un 5-2 cu CSM Arad, dar la jumătatea întâlnirii scorul era 2-2.

În reeditarea finalei din sezonul 2017/2018, Farul s-a impus cu fosta campioană națională, ACS Dumbrăviţa, 5-3, apoi a învins CSM Slatina (5-2), LPS II „Nicolae Rotaru” Constanța (5-0) şi CS Politehnica Iaşi (5-0).

Pe locurile II-IV se află, la egalitate – 5 victorii, două înfrângeri – ACS Dumbrăvița, CSM I Bistrița și CSM Arad. Toate aceste echipe au învins formațiile situate de la locul al V-lea în jos, și au împărțit victoriile între ele:

ACS Dumbrăviţa – CSM Arad 5-0

CSM Bistrița – ACS Dumbrăviţa 5-3

CSM Arad – CSM Bistrița 5-4

Bistrița a învins Dumbrăvița după ce în ultimul meci Tania Plăian a întors fantastic meciul cu Mihaela Dospina, 3-2 (8-11, 5-11, 17-15, 11-8, 11-7), dar echipa din nordul țării a cedat în ”meci decisiv” cu Aradul.

Bronzul ediției trecute, Politehnica Iași, ocupă doar poziția a V-a, fiind învinsă de toate cele patru echipe din fața sa. ”Dacă până acum ne băteam pentru o medalie, din păcate în acest an luptăm sa nu retrogradăm din Superligă. După acest prim turneu, am reușit sa obținem trei victorii și suntem pe locul al cincilea, în condițiile în care retrogradează locurile VII și VIII”, a scris antrenoarea moldovencelor, Maria Gaftea, pe o rețea de socializare.

Clasament Superligă:

  1. Farul Constanța 7 victorii
  2. ACS Dumbrăvița 5 victorii
  3. CSM Bistrița 5 victorii
  4. CSM Arad 5 victorii
  5. Politehnica Iași 3 victorii
  6. CSM Slatina 2 victorii
  7. LPS Nicolae Rotaru Constanța 1 victorie
  8. Politehnica Cluj fără victorie

Pentru echipa din Arad, participarea la prima etapă a Superligii s-a dovedit a fi o aventură gen ”Cireșarii”, după cum a postat antrenorul Cristian Dodean: ”Plecați de marți 28 august de acasă cu trenul (Arad-Constanța =18 ore!), la Campionatele Naționale pe echipe, Superligă și Divizia A feminin, urmează 4 zile de concurs, iar la întoarcere după 16 ore de mers cu trenul, Constanța – Arad, ne bucuram că ajungem acasă, când SURPRIZA, înainte de Ortișoara se strică locomotive, așa că mai avem de așteptat. Oare până când…….!?”. Orțișoara este o localitate la 25 km depărtare de Arad.

Și tot din categoria ciudățenii: Federația Română de Tenis de Masă nu a reușit nici până astăzi, la trei zile de la finalul turneului de la Constanța să posteze toate scorurile competiției. Rezultatele din doar patru dintre cele șapte runde sunt disponibile pe http://www.frtmromania.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s