Tenis

Primul punct ATP pentru juniorul timișorean Nini Dica

Juniorul de 17 ani Nini Dica s-a calificat săptămâna aceasta pe tabloul principal al turneului futures de tenis de la Cairo. Timișoreanul a învins în calificări adversari din India,  Spania și Croația.

În prima manșă a turneului preliminar, Dica l-a învins cu un dublu 6-1 pe Arjun Mahadevan, apoi a trecut de Carles Hernandez, tot în două seturi simple, 6-2, 6-1. Ultimul tur i-a adus ca adversar al doilea favorit al calificărilor, croatul Ivan Krivic, în fața căruia a avut nevoie de set decisiv, 2-6, 6-3, 6-4.

Tenismenul român a avut șansă la tragerea la sorți a tabloului principal, unde a înfruntat în primul tur un jucător venit, de asemenea, din calificări, japonezul Shintaro Mochizuki. Bănățeanul a rezolvat meciul cu un 7-5, 7-5, iar victoria îi aduce un punct ATP.

Nini Dica va înfrunta joi, în turul secund, al patrulea favorit, austriacul Alexander Erler, cel care a câștigat turneul futures jucat săptămâna trecută în Egipt. Aceasta este doar a doua prezență a juniorului din Timișoara pe un tablou de seniori, după ce a primit wild card pentru turneul de la Arad, în 2017.

Dica a câștigat anul trecut Internaționalele de juniori ale României, Mastersul Tennis Europe și a fost vicecampion european U16, însă apoi a suferit câteva accidentări la umăr și la gleznă care i-au afectat evoluțiile din prima jumătate a lui 2018. Din luna mai a acestui an, el se pregătește în Belgrad, la academia deschisă de Janko Tipsarevic, fost număr 8 ATP, în 2012.

Un gând despre „Primul punct ATP pentru juniorul timișorean Nini Dica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s