La pedale · Mobilitate urbană

Social Biking Challenge, 6.000 de kilometri. Campania continuă încă zece zile

Primii câștigători din campania Social Biking Challenge Timișoara au fost premiați astăzi, la sediul Societății Comerciale Aquatim, unul dintre partenerii care oferă recompensele acestei campanii desfășurate sub patronajul Comisiei Europene.

Timișoara  este singurul oraș din România care a participat la proiectul ”Social Biking Challenge”, programat a se desfășura în mai multe localități europene, cu începere din Săptămâna Mobilității. Scopul programului este de a încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport în oraș.

Fiecare săptămână are specificul său: reprezentanții Comisiei Europene au stabilit ca pentru orașul de pe Bega, prima săptămână (16-22 septembrie) să fie dedicată grupurilor, actuala perioadă este cea individuală, iar ultima săptămână (30 septembrie-6 octombrie) plimbările și punctele vor fi acordate celor ce pedalează în tandem.

Grupurile înscrise în program au cumulat 4.349 km, iar primul loc a fost ocupat de cvartetul Beniamin Ștefanigă, Alex Macarie, Silvia Lucuța, Dimitru Macarie, care a acumulat 2.227.

Pe lângă cei ce au ocupat locul întâi, alți participanți au intrat în posesia premiilor grație tragerii la sorți, astfel că zece bicicliști s-au aflat pe lista primilor recompensați. Câte o astfel de festivitate se va organiza și în celelalte două săptămâni ale programului, când premiile vor fi oferite la sediile celorlalți doi parteneri, Decathlon și City of Mara. În total, vor fi 37 de premii, constând în rucsacuri, căști, kit-uri de întreținere a bicicletei.

Programul a fost adus la Timișoara de un ONG, Urban Survey, ce l-a implementat împreună cu Primăria Municipiului Timișoara.

”Suntem la jumătatea campaniei și ne putem declara mulțumiți de modul în care s-au desfășurat lucrurile până acum. Prima săptămâna a fost cea mai dificilă din întreaga campanie, deoarece pentru a putea acumula cât mai multe puncte trebuia să pedalezi împreună cu încă trei prieteni – iar acest lucru, constituirea de grupuri de 4 bicicliști care să parcurgă cât mai multe rute împreună, nu e chiar simplu. Așadar, îi felicităm pe cei care au reușit să treacă de prima săptămână cu multe puncte acumulate. De fapt, în prima săptămâna s-au pedalat mai mulți kilometri decât sunt între Timișoara și Lisabona. Acum suntem într-o nouă etapă, cea individuală, și cei care nu s-au înscris până acum, o pot face în orice moment. Aplicația BikePrints va rămâne disponibilă si după data de 6 octombrie, când ediția de anul acesta a Social Biking Challenge se încheie”

Violeta Mihalache, director Urban Survey

Până acum, 182 de bicicliști din Timișoara s-au înscris în program și au descărcat aplicația BikePrints, ce rămâne la dispoziția doritorilor permanent. În etapa individuală, până acum au fost cumulați aproximativ 1.700 km, ceea ce ridică suma distanțelor parcurse la peste 6.000 km.

Premii Social Biking Challenge

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s