Schi

VIDEO | Turism ca la carte: show cu un nume mare, la deschiderea sezonului de schi

”Cad munții pe ei”, se spune despre austrieci, iar de aici s-ar putea înțelege că nu au mare lucru de făcut pentru a avea un turism de iarnă competitiv. Nu e nici pe departe așa, căci și noi avem munți generoși, dar schiatul poate deveni o adevărată aventură în România.

Austriecii nu lasă nimic la întâmplare, de la modul cum se asociază pentru a crea domenii de schi cu sute de kilometri de pârtii, până la marketingul care să le atragă cât mai mulți turiști. Numeroase zone de schi sunt constituite prin concesionarea domeniilor pe care le dețin localnicii. De altfel, pe munții unde se schiază vreme de patru-cinci luni, vara și toamnă sunt pășunile locuitorilor acelei zone.

Autobuzele gratuite ce te duc la principala gondolă din zonă sunt ceva deja obișnuit. Deși ajunși la un nivel înalt, austriecii investesc în fiecare an pentru a face domeniile și mai atrăgătoare: într-un an poate mai puțin, într-altul poate mai mult. De exemplu, o mega-investiție s-a inaugurat în 2013, la Wagrain, unde versanții muntoși nu erau legați în niciun fel, dar îmbunătățiri poți vedea de la an la an, în mai fiecare loc.

Până la construirea telegondolelor de 130 (!) de persoane de la Wagrain, trebuia să dai jos clăparii și să urci în mașină sau în autobuz, pentru a ajunge de la versantul ce te duce spre Alpendorf, la cel care face legătura cu Flachau.

G-LINK deasupra satului Wagrain
Cele două cabine G-Link rulează pe o distanță de 2.309 metri, la 230 de metri deasupra satului Wagrain. Capacitatea fiecărei cabine este de 130 de persoane. În total, 1.300 de schiori pe oră pot fi transportați cu modernele gondole lansate acum cinci ani | Foto: http://www.wagrain-kleinarl.at

Cu această investiție de circa 70 de milioane de euro, s-a creat un domeniu mai mare, denumit Snow Space Salzburg, ce reunește Flachau, Wagrain, Alpendorf și St. Johann im Pongau, cu 120 de kilometri de pârtii și 45 de instalații moderne de transport pe cablu.

Citiți și: Muntele Mic, poveste de o zi

Și ca să fie siguri de succes, austriecii transformă deschiderea de sezon din principalele stațiuni în adevărate sărbători. La Ischgl, satul din Tirol, de la 1377 metri altitudine, și aflat foarte aproape de granița cu Elveția, cel invitat să concerteze este starul R&B și pop Jason Derulo, care strângea 70.000 de spectatori, la Cluj, la Untold. Artistul american este nominalizat la MTV Europe Music Awards, la categoria ”Best World Stage”, premii ce vor fi acordate duminică, la Bilbao. Douăzeci de zile mai târziu, la 24 noiembrie, Derulo va cânta la Ischgl.

Biletul costă 65 de euro, dar include și pass-ul de schi pentru ziua respectivă. Ca alternativă, schiorii care achiziționează un pass valabil pe cel puțin două zile au accesul liber la concert.

Foto principal: Scena de la Ischgl, Austria | http://www.ischgl.com

Un gând despre „VIDEO | Turism ca la carte: show cu un nume mare, la deschiderea sezonului de schi

  1. Puteai sa mai adaugi ca la randul lui, micul Snow Space Salzburg, face parte din domeniul mult mai extins care contine cca 800 km de partie denumit Ski Amade ! Asa cum la randul lui, Ski Amade face parte dintr-un domeniu gigant care incepand de anul asta contine aproape 3000 km schiabili prieteni ! Asta ca asta, insa accesul la oricare domeniu din cele amintite se poate face cu un singur skipass ! hee…???? Va mai spun ceva inafara de faptul ca skibusul e inclus in pretul skipass-ului ? exista o pagina pe internet denumita http://www.skiline.at unde printr-o singura introducere a seriei de skipass iti gasesti istoricul schiat pe domenii, pe numar de zile, pe numar de ore, pe numar de km schiati pe zi, pe videoclipuri filmate cu tine automat , cu pauzele care le-ai facut la terase, premii castigate, numar de km schiati anual, etc….si daca mai deschideti acest subiect , veti afla si mai multe lucruri de la mine …

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s