Fotbal

”Îmi doream să mai antrenez și cred că voi avea și de pierdut de pe urma acestei decizii”

Robert Lupu a vorbit despre despărțirea sa de Informatica Timișoara, produsă în momentul în care gruparea de pe Bega deține toate trofeele interne. Informatica deține titlul de campioană și a câștigat ultimele două Cupe și Supercupe României:

”Îmi doream să mai antrenez și cred că voi avea și de pierdut de pe urma acestei decizii, pentru că una este să practici zi de zi antrenoratul, să fii implicat câteva ore pe zi în această meserie, și alta e să stai un pic deoparte, să vezi, să analizezi. Sunt niște lucruri bune și în partea aceasta, dar eu cred că, în mare, mă poate afecta în plan profesional, în planul creșterii mele ca antrenor”

  • Au fost presiuni din partea celorlalte cluburi?   ”Da, cred că toată lumea știe lucrurile acestea, că și-au dorit cluburile ca eu să rămân la echipa națională. Am spus și eu în mai multe rânduri că uneori am simțit și eu că antrenorul echipei naționale să fie focusat pe selecționată. Totuși, îmi doream să fie o decizie strict profesională, așa cum o gândesc și eu. Sper să fie o hotărâre care să aducă o creștere a echipei naționale, ca să nu mai existe atâtea controverse din partea celorlalți oameni de futsal din țară. Îmi doresc să nu mai fie atâtea discuții privitoare la națională, la Informatica, pretinse interese în selectarea jucătorilor. Au fost multe lucruri care nu mi-au plăcut și niciodată nu le-am gândit așa cum se scria

Lupu a acceptat să vorbească pentru Radio Timișoara și despre derby-ul Informatica – Autobergamo Deva – luni, 10 decembrie, ora 18,30 – primul meci la care nu se va afla pe banca timișorenilor.

”Va fi un meci tare. Chiar dacă nu voi fi pe bancă, știu ce am antrenat până acum. Am trecut printr-o perioadă nu foarte bună și mă refer la partea financiară: jucătorii nu au primit banii, în ciuda faptului că nu sunt mulți. Am încercat să vorbesc cu băieții zilele acestea, să le spun să meargă pe drumul lor, căci sunt profesioniști și mai au un singur joc anul ăsta. Și dacă nu mai sunt eu la antrenamente, ei știu ce au de făcut, iar motivația trebuie să vină din interior, mai ales la un astfel de derby. Informatica este echipa care poate pune probleme Devei”


Robert Lupu


Echipa timișoreană va fi condusă de pe margine, la meciul cu Autobergamo, din etapa a XII-a a Ligii I, de ”secundul” Daniel Rupa. Deva este lider, cu 26 de puncte, în vreme ce Informatica se găsește pe locul al treilea, cu 24 de puncte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s