sport

VIDEO / De ce ne plângem de arbitraj?!

Am bătut Spania, la Campionatul European de handbal feminin, la Nancy. Greu, dar am bătut-o. Am început cu un singur gol marcat în mai mult de 13 minute, când era 6-1 pentru iberice, însă apoi ne-a ieșit cursa de urmărire. După 10-12 la pauză, am egalat la 16, ne-am distanțat la 24-21 și chiar dacă am suferit pe final de partidă, am câștigat cu 27-25.

Surprinzător este că la declarațiile post-meci, fetele noastre, inclusiv jucătoarea întâlnirii, pivotul Crina Pintea, au acuzat arbitrajul.

„A fost foarte greu. După cum se vede, nimeni nu e de partea noastră. Astăzi a fost o luptă foarte grea, împotriva arbitrilor, împotriva tuturor. Am început destul de greu, n-a fost un meci uşor. Important e că am luptat până în ultima secundă. Ne bucurăm foarte mult că am câştigat. Suntem mai aproape de visul nostru”

Crina Pintea / TVR

A fost un arbitraj cu erori, dar nu părtinitor. Și atunci, de ce ne plângem?!

Cu 24 de ore înaintea partidei cu Ungaria, decisivă pentru calificarea în semifinale, atitudinea aceasta e paguboasă. Energiile României trebuie canalizate acum spre ultimul joc din faza grupelor ce are o dublă încărcătură: a rezultatului/calificării și a adversității istorice dintre cele două naționale.

Sigur, după atâtea meciuri dificile, intervine uzura fizică și psihică, dar avem speranța că Martin Ambros va rămâne minte limpede și va readuce bucuria jocului pe care am văzut-o de la 1 decembrie până la înfrângerea cu Olanda.

Foto: Cristina Neagu, marcatoare a șapte goluri | Anze Malovrh / kolektiff

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s