Mobilitate urbană

VIDEO | Oraș din România, în finala pentru premiul european al ”Săptămânii Mobilității”

Acțiunile pe care o asociație civică din România le-a organizat cu ocazia Săptămânii Mobilității – 16-22 septembrie – au impresionat oficialii Comisiei Europene, ce au inclus-o în finala pentru cel mai bun proiect al anului. “Playing out – străzi pe care zburdă copiii” este o initiativă cetățenească organizată de Asociația CIVICA Iași, intrată acum în întrecere cu alte patru proiecte, din Germania, Spania, Belgia și Olanda.

“Playing out – străzi pe care zburdă copiii” este o campanie pentru închiderea traficului auto pe unele străzi secundare, câteva ore într-un weekend, timp în care copiii din cartier să se poată juca liber, aproape de casă și în siguranță.

”Ne dorim inițierea unui program pilot prin care să închidem traficul auto pe unele străzi secundare, câteva ore din weekend, timp în care copiii din cartierele învecinate să se poată juca liber, semi-independent și în siguranță”


Organizatorii “Playing out – străzi pe care zburdă copiii”

O porțiune din Șoseaua Arcu a fost închisă vreme de trei ore și a devenit un mare spațiu de joacă. ”După o participare mare și un feedback pozitiv, organizatorii identifică acum și alte străzi din Iași, care ar putea fi închise traficului și deschise publicului pentru recreere” scrie site-ul oficial al Săptămânii Europene a Mobilității.

Proiectul câștigător va fi desemnat după numărul de like-uri și share-uri de pe pagina oficială a Săptămânii Europene a Mobilității și asigură pentru organizatorii săi participarea la workshop-ul international de specialitate programat în martie 2019.

Foto și video: Facebook “Playing out – străzi pe care zburdă copiii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s