sport

AUDIO | Ana-Maria. Sportiva, scriitoarea, vicepreședinta

Cu Ana-Maria Brânză Popescu m-am întâlnit de două ori anul acesta. La ”Europeanul” de scrimă din iunie, de la Novi Sad, și la un concurs de copii de la Timișoara, ”Cupa Floreta”, la final de octombrie. De fapt, în Serbia, am stat față în față pentru prima oară, iar în toamnă m-am bucurat să o revăd.

Despre experiența de la Novi Sad, când Ana revenea pe planșe după aproape doi ani de pauză, despre naturalețea și bunul-simț al ei am scris la acea vreme, în opoziție cu un alt oficial federal, articol pe care îl puteți citi AICI | Cum am salvat 600 de parlamentari sau despre manierele unui antrenor de floretă.

În octombrie, am întâlnit o Ana Maria mult mai destinsă, întărită de argintul mondial de la Wuxi (China), din proba individuală, dar și încântată de numărul mare de copii din sală.

”Am început anul pe locul 71 în clasamentul mondial, n-o să uit niciodată și l-am terminat pe 2. O creștere evidentă, o medalie sperată și nesperată la Campionatul Mondial. Normal că-mi doream o medalie, dar nu credeam 100% că o pot obține. M-a consumat enorm acel campionat și faptul că s-a desfășurat în Asia, un continent cu care nu rezonez de nici o culoare. A avut o încărcătura aparte pentru mine, având în vedere că nu l-am avut lângă planșă nici pe antrenorul meu, Dan Podeanu, dar am ținut legătura mereu prin SMS. Am revoluționat din nou scrima, cum ne place nouă să spunem, am inventat trasul prin SMS. A fost un sezon bun, care mi-a confirmat că locul meu este încă în sala de scrimă


Ana Maria Brânză Popescu

Cu acea ocazie, ”Cupa Floreta”, Ana Maria, a lansat și la Timișoara cartea ”En garde”.

”Este o primă etapă. Ideea mi-a venit în momentul în care istoriseam tot felul de pățanii, de la competiții, din cantonamente, din viața de zi cu zi, iar prietenii mei din social media îmi spuneau că scriu foarte frumos și mă întrebau ”pe când o carte?”. Am zis OK. Nici în scrimă nu am ajuns campioană din prima zi, așadar este prima etapă. Mi se părea prematur să-mi scriu autobiografia cât sunt încă implicată în activitatea sportivă, dar pregătesc și alte surprize, nu se oprește totul aici”


Ana Maria Brânză Popescu

Un dialog pe îndelete cu Ana, difuzat la Radio Timișoara, puteți asculta în fișierul AUDIO de mai jos.

Interviu RADIO, Ana Maria Popescu

Foto: www.anamariabranza.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s