Tenis de masă

VIDEO | Samara și Dodean, adversare în sferturile Champions League

Patru jucătoare de tenis de masă din România vor fi implicate în prima fază eliminatorie a Ligii Campionilor. Este vorba despre sferturile de finală, a căror primă manșă este programată peste trei săptămâni, la 25 ianuarie.

KTS Enea Siarka Tarnobrzeg, echipa Elizei Samara, și debutanta Sporting Lisabona, unde joacă din acest sezon Daniela Dodean, se vor înfrunta în dublă manșă, cu primul meci în Portugalia și returul o săptămână mai târziu, în Polonia.

Eliza Samara și Tarnobrzeg au jucat semifinală în precedenta ediție Champions League

Etival Clairefontaine ASRTT, unde este legitimată Camelia Iacob-Poștoacă, va întâlni campioană en titre, Dr. Casl Zagreb, cu prima partidă în Franța.
Metz TT, cu Adina Diaconu în lot, va da piept cu fosta campioană a continentului, Linz AG Froschberg, și are prima confruntare în deplasare.

Fostă campioană mondială de junioare (la dublu fete), Adina Diaconu este la primul sezon alături de Metz TT, club a cărui dispută cu Linz a fost prefațată pe rețeaua de socializare Facebook.

Voința Arad, prima campioană continentală

Competiția se desfășoară în formatul Champions League din 2005, după ce în perioada 1963-2005 a purtat denumirea de ”Cupă a Campionilor Europeni” (CCE). Primele două ediții ale celei mai importante competiții europene intercluburi au fost câștigate la feminin de Voința Arad, în 1964 și 1965, iar în 1967 s-a impus Progresul București.

Aradul a mai jucat o finală, în 1979, cu echipa maghiară Statisztika Budapesta, care a cucerit competiția de 11 ori consecutiv, începând din sezonul 1975/1976. Gruparea din capitala maghiară este cea mai titrată din istoria tenisului de masă feminin, în Europa, cu 25 de trofee CCE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s