La pedale

VIDEO | Povestea anului: au 177 de ani, împreună, dar au pedalat 2.700 km

Graham și Betty Cox, un cuplu de englezi, își leagă povestea de dragoste de cea a bicicletei lor. Nici nu poate fi altfel, din moment ce el pedalează de 76 de ani, iar ea de 69 de ani, iar bicicleta i-a ajutat să scurteze distanța ce-i separa.

La începutul relației lor, Graham parcurgea aproape 80 km pe bicicletă pentru a o vedea pe Betty. ”După ce ieșeam de la lucru, urcam pe bicicletă și mă duceam să o văd”. Imediat după căsătorie, Graham i-a spus soției că ar fi bine să-și cumpere o bicicletă și atunci s-au gândit la un tandem.

Graham pedalează de la 10 ani, iar Betty de la 22

De-a lungul vieții, britanicii au folosit bicicleta în întrega lume, în apropierea casei, dar și în Noua Zeelandă, în Canada – unde au făcut 1.400 km în trei săptămâni – în Irlanda, Norvegia și chiar în Los Angeles, în timp ce așteaptau zborul spre Noua Zeelandă! Au avut de-a lungul vremii patru biciclete tandem.

Prima lor fiică s-a născut repede, după căsătorie. Una dintre grijile lor importante, după ce Betty a rămas însărcinată, a fost să scrie la revista ”Cycling Magazine”, ca să întrebe până când mai poate merge cu bicicleta și când poate să reia pedalatul, după naștere. “Aproximativ șase săptămâni înainte și șase după, ne-au răspuns, așa că la șase săptămâni după naștere am reluat plimbările prin cartier, chiar dacă vecinilor nu le venea să creadă că facem din nou lucrul acesta”.

Acum, Graham a ajuns la 86 de ani, în vreme ce soția sa este cu cinci ani mai în vârstă. „Am aruncat o privire asupra dispozitivului nostru care ne înregistrează distanța și am văzut că am făcut 2.700 km în ultimele 16 luni. Am fost destul de surprinși, căci nu ne-am gândit niciodată ce distanțe mari acoperim. Presupun că nu mulți oameni reușesc să ajungă la această sumă la vârsta noastră”, a spus doamna Cox, potrivit sunlife.co.uk.

“Uitați-vă la noi. Modul cum arătăm la vârsta noastră este o dovadă a beneficiilor pe care le oferă aceste lungi excursii. Niciodată nu ne-a plăcut să stăm toată ziua în casă. Întotdeauna am găsit plimbările cu bicicleta ca fiind distractive, relaxante”

Graham Cox

Betty și Graham ies în tandem de aproximativ patru ori pe săptămână. Își mai oferă chiar și acum, excursii pentru pedalat în Țara Galilor, Irlanda, Norvegia și sunt convinși că aceste plimbări sunt secretul vieții lor sănătoase.

Foto: welovecycling.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s