Tenis

De ce 1573? Povestea noii denumiri a arenei de la Melbourne

1573? Am fost convins că este ceva legat de istoria locală, când am auzit cum au denumit australienii una dintre arenele din Melbourne Park, acolo unde se joacă primul turneu de Mare Șlem al anului. Dacă ar fi să completez în stil Radio Erevan, aș zice: ”Da, este adevărat, are legătură cu istoria, dar cu istoria alcoolului. Și, da, are de-a face cu istoria, dar a Chinei, nu cea locală, a Australiei”.

În octombrie anul trecut, oficialii turneului din emisfera sudică anunțau că au semnat unul dintre cele mai importante contracte de sponsorizare din istoria Australian Open, prin care distileria chineză Luzhou Laojiao, producătoare de băuturi Baijiu devenea unul dintre sponsori, pentru următorii cinci ani.

Portalul Sporting News scrie: ”luând în considerare că Australian Open este supranumit Grand Slam of Asia/Pacific, nu este de mirare că un alt brand asiatic major vrea să se implice în turneu”. Sporting News amintește că producătorul coreean de automobile Kia – care este sponsor principal la Australian Open – susține turneul din 2002 și are un parteneriat de durată cu Rafael Nadal, de 17 ori câștigător în întreceri de Mare Șlem. 

De asemenea, anul trecut, Tennis Australia a semnat un contract de cinci ani cu Ganten, producător chinez de apă.

Luzhou Laojiao este ”sponsor asociat” la Melbourne, alături de banca ANZ și producătorul de ceasuri Rolex.

Așadar, Luzhou Laojiao este unul dintre cei patru mari sponsori de la Melbourne, care primesc publicitate și pe celelalte două importante arene, Rod Laver și Margaret Court. Pe de altă parte, dacă vă întrebați ce lipsește, atunci e bine să știți că lipsește marca de vin Jacob’s Creek, ce și-a încheiat asocierea cu turneul, după 13 ani.

Alți parteneri de renume – dar din afara acestui Top 4 – sunt Emirates, Accor Hotels, Barilla, Aperol, Infosys, De Rucci și Blackmores.

Și, totuși, care este răspunsul la întrebarea ”de ce 1573?”

Deoarece istoria distileriei datează din 1573, din timpul dinastiei Ming și este una dintre cele mai vechi băuturi chinezești încă în producție. O băutură care se face din orez.

Australienii au recunoscut că înțelegerea cu Luzhou Laojiao este „unul dintre cele mai mari contracte pe care Tennis Australia le-a negociat vreodată”, dar nu au dezvăluit valoarea sa. Pe de altă parte, Kia nu a ezitat să anunțe înaintea ediției din 2018, că noua înțelegere pe 5 ani valorează peste 85 de millioane de dolari. Rolex are un contract de 10 milioane de dolari anual, iar ANZ de 7 milioane/ediție.

1573 este cea de-a patra arenă ca mărime de la Melbourne Park: nu este dotată cu acoperiș și are o capacitate de 3.000 de locuri.

La ediția din 2019, Luzhou Laojiao a organizat o sărbătoare în stil chinezesc, la 18 ianuarie | Foto: https://ausopen.com/

Dintre români, la ediția 2019, doar Irina Begu a jucat pe Arena 1573, miercuri, când a fost învinsă de Petra Kvitova.

Foto principal: australianul Alex de Minaur pe Arena 1573 | Sporting News

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s