Schi · Uncategorized

VIDEO | Mic dejun în telecabină? Da, suspendat la 232 de metri deasupra unei superbe văi

Wagrain este o stațiune de schi în regiunea austriacă Salzburg. De fapt, nu numai de schi, dar deocamdată asta-i latura ce ne interesează.

Zona este superbă. Strajuită de munți și amplasată pe valea unui afluent al râului Salzach, stațiunea atrage zeci de mii de turiști în fiecare sezon de schi, mulți dintre ei români. Wagrain este atestat documentar de aproape opt veacuri, are o biserică superbă, specific rurală, iar despre un sejur acolo ai ce povești săptămâni în șir.

Localitatea avea două resorturi de schi, pe cei doi versanți și până acum câțiva ani trebuia să alegi unul dintre ele, cel ce face legătura cu Alpendorf sau cel ce te duce la Flachau. Din 2013, însă, s-a lansat G-Link, o gondola de 130 de locuri ce leagă cele două domenii și creează unul imens de circa 120 km de pârtii, investiție de 70 de milioane de euro.

”Suntem o mulțime de nații la această școala de schi Toni Gruber, deținută de un fost schior profesionist. Pe lângă austrieci, suntem aici monitori de schi din România, Germania, Danemarca, Olanda, Belgia, Norvegia și Suedia. Ocazional, am avut instructori din Mexic și Australia, iar luna aceasta vor sosi doi și din Cehia. Ski Amade este o zonă foarte apreciată de români, care vin în număr mare. De altfel, site-ul școlii de schi are secțiune în limba română

Medana Pop, monitor de schi la Toni Gruber Ski Schule, originară din Timișoara

Citiți și: ”Cavalese, unul dintre cele mai ciudate accidente din istoria schiului”

Ca să facă și mai atractivă gondola-gigant, austriecii i-au găsit o întrebuințare dis devreme. Mai exact, iubitorii de munte și de mâncăruri tradiționale pot servi micul dejun în telecabina G-Link care programează o cursă special-culinară la ora 7.20, în condițiile în care instalațiile de schi pornesc la 8.30. Gondola este oprită la mijlocul traseului, la 232 de metri deasupra văii, unde peisajul este minunat în orice direcție ai privi.

În costul de 65 de euro/persoană, gazdele promit și o tură exclusivistă pe schiuri, pe pârtiile atinse doar de ratrac, ”cu ghid specializat, care vă va duce în cele mai bune locuri unde puteți face poze și vă va oferi un sfat-două privitoare la zona schiabilă”.

 

Un gând despre „VIDEO | Mic dejun în telecabină? Da, suspendat la 232 de metri deasupra unei superbe văi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s