Tenis de masă

VIDEO | Superliga feminină este reprezentată la ”Mondiale” de… două sârboaice

Suntem în luna Campionatelor Mondiale de tenis de masă și, spre bucuria suporterilor români, competiția va avea loc la o aruncătură de băț. Budapesta va fi gazda celei mai importante competiții, între 21 și 28 aprilie.

Două sportive din Superligă, Izabela Lupulesku (19 ani, de la ACS Dumbrăvița) și Sabina Surjan (18 ani, de la CSM Arad) vor reprezenta Serbia, la Budapesta. Cele două au ajuns să evolueze în țara noastră grație relațiile de colaborare dintre cele două cluburi aflate aproape de granița româno-sârbă și grupările din Serbia. ”Ne înțelegem foarte bine cu cei din Novi Sad și astfel s-a ajuns ca jucătoarele din Serbia să evolueze pentru clubul nostrum. Pe lângă Surjan, au mai jucat pentru noi Ivana Vejnovic, Aneta Maksuti și Tijana Jokic”, a precizat antrenorul CSM Arad, Cristian Dodean.

Româncă din Banatul sârbesc și nepoată a fostul mare jucător al Iugoslaviei, Ilija Lupulesku, Izabela a ajuns cam în aceleași condiții să joace pentru vicecampioana națională din județul Timiș. Ea nu este la prima experiență la un Mondial de senioare.

”Eu și ca junioară am concurat la Campionatul Mondial de senioare. Acum merg a treia oară la CM. La ediția din acest an voi concura în toate probele – simplu, dublu fete, dublu mixt. Sper să evoluez cât mai bine la simplu, deoarece îmi doresc să urc în clasamentul mondial. Acum sunt pe locul 91 ITTF, ceea ce este foarte bine pentru vârsta pe care o am. Sunt doar într-al doilea an de seniorat. Mi-aș dori ca la dublu mixt să obținem calificarea la Jocurile Olimpice.”

Izabela Lupulesku

Cinci fete și patru băieți sub tricolor

România va fi foarte bine reprezentată: Szocs Bernadette (locul 17 mondial), Elizabeta Samara (21), Daniela Dodean (76), Irina Ciobanu (83) și Adina Diaconu (poziția 105 ITTF), la feminin; la masculin, cel mai bine clasat român este vicecampionul european Ovidiu Ionescu (locul 39), completat de Szocs Hunor (82) și de doi jucători din afara Top 100, dar juniori foarte promițători, Cristian Pletea și Rareș Șipos.

Arădeanca Daniela Dodean a fost în pericol să rateze Mondialul, din pricina unei probleme la genunchi, dar săptămâna aceasta a anunțat pe o rețea de socializare că s-a vindecat. ”Merg fără dureri și fără frică la Campionatul Mondial”, a scris sportiva născută la 13 ianuarie 1988, la Arad.

La nivel de echipe de club, cea mai bună performanță o are Eliza Samara, finalistă în Champions League, cu KTS Enea Siarka Tarnobrzeg. Formația poloneză va întâlni în ultimul act deținătoarea trofeului, Dr. Časl Zagreb, la 3 mai (acasă) și 11 mai. Daniela Dodean și Adina Diaconu au fost sfertfinaliste în cea mai importantă competiție intercluburi a continentului, cu Sporting Lisabona și, respectiv, Metz TT. Sporting a fost eliminată în sferturi chiar de Tarnobrzeg (3-1 și 3-1), iar Dodean și Samara s-au aflat față în față chiar în primul meci al primei manșe. Dodean a câștigat cu 3-1 (-9, 5, 10, 2).

Totuși, cea mai bine clasată româncă este Szocs Bernadette, a 17-a jucătoare a lumii și prima a Europei, în vreme ce Samara este a treia în ierarhia europencelor.

Jucătoarea originară din Tg. Mureș a fost în urmă cu câteva săptămâni subiectul programului ”Inside my mind”, pe care îl puteți vedea mai jos și în unde a afirmat că ”stilul este rețeta mea de succes”.

Campionatul Mondial de la Budapesta începe duminică, 21 aprilie, la ora 11,00, cu meciuri de calificare de pe tabloul de dublu mixt.

 

Foto: Sabrina Surjan și Izabela Lupulesku | surse foto: laola.tv + flickr.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s