Tenis de masă

VIDEO | Eliza Samara, în finala Champions League. Misiune dificilă împotriva deținătoarei trofeului

KTS Tarnobrzeg, echipa la care evoluează Elizabeta Samara, joacă pentru a treia oară finala Champions League. Formația poloneză de tenis de masă întâlnește gruparea croată Dr. Casl Zagreb, deținătoarea trofeului.

Tarnobrzeg a pierdut precedentele două finale, în 2016 și 2017, de fiecare dată cu TTC Berlin Eastside. Finala are loc în dublă manșă cu primul meci, astăzi, de la ora 19,00, la Tarnobrzeg. Returul este programat sâmbătă, 11 mai, în capitala Croației.

Dr. Casl le are în lot pe Hoi Kem DOO (Hong Kong), nr. 11 mondial, chinezoaica Gaoyang LIU (65), și câteva europence de origine asiatică: olandeza Jie Li (33), portugheza Yu Fu (35 ITTF), luxemburgheza Xia Lian Ni (55 ani, 56 ITTF), dar și o croată Dorina SREBRNJAK (locul 519 în lume).

Croatele tocmai au câștigat campionatul și cupă, în țara lor, dar președintele clubului, Martin-Tino CASL, a pus presiune pe echipă și a anunțat că seria trebuie completată cu Liga Campionilor. Dr. Casl a reușit această ”triplă”, sezonul trecut.

Președintele și patronul grupării, omul care dă numele echipei, Martin-Tino CASL, este fondator și director al școlii britanice – The British International School of Zagreb – dar și vicepreședinte al Federației Croate de Tenis de Masă.

“Oponentele noastre sunt deținătoarele trofeului, astfel că Dr. CASL este favorită. Are o armată de jucătoare extraordinare. Mă aștept la un spectacol frumos. Am făcut eforturi mari ca să promovăm evenimentul, pentru a populariza tenisul de masă feminin, deoarece un astfel de meci reprezintă o excelentă oportunitate. Bineînțeles, visul nostru este să câștigăm partida de acasă, dar știm că e foarte greu”
Zbigniew NECEK, antrenorul Tarnobrzeg

Pentru Tarnobrzeg pot evolua Eliza Samara (26 ITTF), ”nemțoaica” Ying Han (34 ITTF), ”poloneza” Qian Li (45 mondial), Kinga Stefanska (Polonia, 747 ITTF), dar și Rouchen Gu (China).

“Este foarte interesant de văzut cum vor gândi cei doi antrenori echipele. Există multe posibilități, dar gândul nostru este să facem cel mai bun meci din toate timpurile, căci într-o finală nu joacă ierarhiile. Opinia mea este că valorile sunt echilibrate, iar forma de moment va decide câștigătoarea”
Kinga STEFANSKA, jucătoare Tarnobrzeg

În drumul spre finală, Tarnobrzeg a trecut în sferturi de formația Danielei Dodean, Sporting Lisabona. Româncele din cele două formații s-au întâlnit în meciul ce a deschis dubla manșă și pe care îl puteți viziona la ACEST LINK.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s