Tenis

Cadou în avans: primul meci în circuitul WTA, la peste 30 de ani

Laura Ioana Paar (fostă Andrei) va juca în premieră pe tabloul principal al unui turneu din circuitul WTA. Jucătoarea care în ultima zi a acestei luni va împlini 31 de ani a trecut două tururi de calificări pentru a ajunge pe tabloul de simplu al turneului WTA de la Nurnberg (Germania, zgură), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

În ”preliminarii”, Laura (WTA 301) a învins două jucătoare mai bine clasate, favorite în calificări: Nadia Podoroska (Argentina, 234 WTA, fav 12) și cipriota de origine română Raluca Şerban (235 WTA, fav. 5). Ieri, Paar a dispus de cu 3-6, 7-5, 6-2 de Raluca Șerban, după două ore şi 17 minute.

Laura ”fostă Andrei” și va primi 19 puncte WTA pentru succesele din calificări și o va înfrunta în primul tur al tabloului principal pe olandeza Quirine Lemoine (27 ani, 227 WTA), venită şi ea din preliminarii.

Laura Ioana s-a născut la București, dar s-a stabilit la Munchen și, potrivit site-ului official WTA, nu a jucat nici un meci pe tabloul principal al vreunui turneu WTA în întreaga sa carieră. Acest lucru se va întâmpla, însă, astăzi, cu 11 zile înainte de a împlini 31 de ani.

Precedentul turneu la care a participat a fost tot în Germania, în urmă cu trei săptămâni, challengerul de 60.000 de dolari de la Wiesbaden, unde a trecut două tururi de calificări, înainte de a pierde în primul tur cu australianca Jaime Fourlis, venită și ea din calificări.

Citiți și: Cu ce am rămas de la Roma…

În aprilie, Laura Paar a câștigat challenger-ul de la Sunderland (Marea Britanie, 25.000 de dolari), jucat pe hard. În finală, ea a învins-o cu 7-5, 4-6, 6-2 pe principala favorită, britanica Harriet Dart (135 WTA), după ce în semifinale eliminase a doua favorită, Robin Anderson (SUA).

Pe tabloul principal au intrat direct două românce, Irina Begu şi Sorana Cîrstea. Begu o va înfrunta în primul tur pe germanca Anna-Lena Friedsam, meci programat astăzi, iar Cîrstea o va întâlni pe belgianca Kirsten Flipkens, a şasea favorită.

Foto: Facebook Laura Paar | Patria Bank

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s