Baschet

Final de sezon pentru Alex Olah. Bănățeanul a fost cel mai bun ”recuperator” al echipei sale

Kangoeroes Basket Mechelen a încheiat sezonul 2018/2019 al EuroMillions Basketbal, prima ligă a Belgiei, după eliminarea din sferturile de finală. Mechelen s-a clasat PE LOCUL AL OPTULEA la finele sezonului regular și a întâlnit prima clasată, Antwerp Giants, în primul tur din play-off.

Antwerp a câștigat acasă cu 94-72, iar ieri s-a impus și în deplasare, cu 87-76 și a închis seria cu 2-0. Olah a fost cel mai bun recuperator al echipei sale în sezonul regular, cu o medie de 6,8 mingi prinse sub panou, în cele 36 de partide jucate. În ierarhia generală din EuroMillions Basketbal, pivotul timișorean a fost al cincilea.

Alex a avut 12,36 puncte/meci, adică locul 16 la general, într-o ierarhia în care pe primul loc s-a situat sârbul Milos Bojovic, fostul jucător de la CSU Sibiu și Phoenix Galați, acum la VOO Liege Basket, cu 19,0 puncte.

Citiți și: Elba Timișoara. Căpitanii și maestrul

După revenirea din SUA, unde a jucat patru ani în NCAA, Olah a jucat în Belgia (la Belfius Mons-Hainaut, 2016/2017), la U-BT Cluj-Napoca (unde nu s-a acomodat și a plecat în Olanda, la ZZ Leiden, cu care a fost vicecampion în ediția 2017/2018), iar acum la Kangoeroes Basket Mechelen. Sportivul născut la 15 octombrie 1993 este component al naționalei României.

Foto: Facebook Alexandru Lucian Olah

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s