Tenis de masă

ACS Dumbrăvița și-a aflat adversarele din cupele europene de tenis de masă

România va fi reprezentată în competițiile feminine de vicecampioana din Dumbrăvița. Echipa timișeană va lua startul din prima rundă a Europe Cup Women (fosta ETTU Cup), pe care însă organizatorii au denumit-o „turul al doilea”.

Acesta se dispută sub forma unor grupe de trei sau patru echipe, de unde primele două clasate se califică în turul al treilea, adică în optimile de finală. ACS Dumbrăvița va juca într-o grupă ce va fi găzduită de echipa daneză Hillerod Brodtennis, în luna octombrie. Potrivit tragerii la sorți de astăzi, alături de gruparea din România și de cea daneză, vor participa echipele italiene Norbello și Cagliari.

Pe listă înaintată la ETTU de ACS Dumbrăvița nu se găsește liderul echipei, Izabela Lupulesku. Sârboaica de etnie română se află în lotul formației TTC Novi Sad, campioana Serbiei (unde a avut dublă legitimare, sezonul trecut). Trupa din Novi Sad este și ea înscrisă în Europe Cup Women, calificată direct în turul al treilea, iar Izabela va juca în eurocupe pentru formația din Serbia.

Echipa română, antrenată de Nicoleta Husar, a prezentat un lot cu Andreea Dospina Zanfir, Mihaela Dospina Ilie, Andreea Balint și cu sârboaica Reka Bezeg, aceasta din urmă făcând parte, în sezonul 2018/2019, din echipa a doua a timișencelor, care a promovat în divizia A.

ASD Quattro Mori Cagliari are în componență trei românce, dintre care una fostă campioană a României cu ACS Dumbrăvița, Mădălina Pauliuc. Celelalte două sunt Andreea Clapa (locul 734 ITTF) și Mihaela Encea, alături de o italiancă de origine asiatică Jian Wei.

Gazda, Hillerød G.I. Bordtennis, are o chinezoaică, Yan Chen, iar A.S.D. Tennistavolo Norbello aliniază doar italience, cu Chiara COLANTONI, locul 135 mondial, în postura de lider al echipei.

Deținătoarea trofeului este gruparea spaniolă Cartagena, ce va evolua în viitorul sezon al Champions League.

Campioana României la feminin, Farul Constanța, a preferat să nu se înscrie în cupele europene. ACS Dumbrăvița a jucat finala Superligii române în ultimele șase sezoane, fiind campioană în 2014, 2015, 2016 și 2017.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s