Fotbal

Un campionat care promite: spectacol în primele două partide

Noul sezon al Ligii I de fotbal în sală aliniază doar șapte echipe la start, iar asta a născut polemica în micuța lume a futsalului românesc. Prea puține formații, spuneau unii, prea dezechilibrate valoric, adăugau alții.

Un trio format din Miercurea Ciuc, Galați și Călărași este văzut ca dominant, celelalte patru echipe putând teoretic spera doar la locul al patrulea, ultimul care oferă calificarea în play-off.

Primele două jocuri ale campionatului 2019/2020 s-au jucat luni și marți, ambele încheindu-se cu victorii la limită ale vizitatorilor. Primul, Dunărea Călărași – Imperial Wet Miercurea Ciuc 1-2, a fost o reeditare a Supercupei și a dat câștig de cauză tot harghitenilor antrenați de spaniolul Sito Rivera.

Golul victoriei a venit cu patru secunde înainte de final, când Bogdan Covaci l-a lansat pe partea dreaptă pe tânărul Hadnagy Istvan , centrarea acestuia fiind transformată în gol de Alvaro.

Dunărea – Imperial WET 1-2 (0-1) | 0-1 Rakic (9), 1-1 Cesar Ribeiro, 1-2 Alvaro (40)

Savio Valadares (brazilianul naturalizat) joacă acum pentru Imperial Wet | Foto: Facebook Sportul Ilustrat

La Timișoara, United Galați, s-a impus foarte greu, pe terenul unei echipe care abia și-a încropit lotul. Gălățenii au învins cu 4-3 (2-2), după ce au încasat gol în secunda 12, iar cu 23 de secunde înaintea finalului, portarul Grigoraș a parat o lovitură de la zece metri.

Stojan Milovac a înscris o triplă pentru gazde, cu două pase decisive venite de la proaspăt transferatul Antonio Montero. Sârbul este primul și deocamdată jucător care marchează mai mult de un gol în acest campionat.

Grigoraș îi refuză lui Montero golul de 4-4, în minutul 39.37 | Foto: Facebook Miruna Maria Mihancea

Informatica a beneficiat de o lovitură de la zece metri în minutul 39.37, pentru al șaselea fault de echipă al gălățenilor, decizie la care banca vizitatorilor a protestat vehement. Grigoraș, ieșit foarte departe de linia porții, a parat și scorul a rămas 3-4, însă tenisiunea – prezentă și de-a lungul meciului – i-a adus pe cei doi tehnicieni la un pas de încăierare, atât pe teren, cât și pe holul de la vestiare. Au intervenit și doi jandarmi pentru ca Vitor Hugo Costa și Florin Ignat – foști în aceeași barcă, la United – să nu ajungă să se bată.

Informatica – United 3-4 (2-2) | 1-0 Milovac (0.12), 1-1 Tacot (4.37), 1-2 Araujo (13.56), 2-2 Milovac (18.37), 2-3 Obadă (25.58), 3-3 Milovac (31.08), 3-4 Lașcu (34.07)

Selecționerul Robert Lupu a urmărit din tribună meciul de la Timișoara | Foto: Facebook Miruna Maria Mihancea

Partida CFF Clujana Cluj-Napoca – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc a fost amânată, deoarece clujenii nu au găsit o sală liberă. Runda a doua programează un nou duel interesant, United Galați – Dunărea Călărași, marți, 17 septembrie, de la ora 18,00.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s