Tenis

VIDEO | Simona Halep, în sezonul contrastelor

Dacă ne-ar fi întrebat cineva, acum o jumătate de an, ce turneu mare credem că ar mai putea câștiga Simona, probabil Wimbledon ar fi fost pe ultimul loc în opțiunile noastre. Ei, bine, Simona Halep s-a încoronat la Londra, în acest an, dar parcurge un 2019 cu suișuri și coborâșuri.

După succesul din capitala britanică, al doilea de Mare Șlem al carierei, venit la 13 iulie, adică acum mai bine de două luni, Simona a mai legat două victorii doar la Toronto, cu succese la Brady și Kuznetova, înainte de a abandona în fața cehoaicei Bouzkova. La Cincinnati, US Open și acum la Wuhan, Halep își încheie parcursul cu o victorie și o înfrângere. Prin urmare, bilanțul post Wimbledon (la simplu) este de cinci victorii și patru eșecuri.

Românca a mai jucat două finale anul acesta la Doha (în februarie) și la Madrid (în mai) și o semifinală la Miami (în martie). În celelalte trei turnee de Mare Șlem, constănțeanca s-a oprit în optimi de finală, la Melbourne, în sferturi, la Roland Garros, și în turul al doilea, la US Open.

Vineri, Simona va împlini 28 de ani, cu calificarea la Turneul Campioanelor aproape obținută. În Race to Shenzhen (acolo unde se mută competiția celor mai valoroase opt jucătoare din lume), Halep se află pe locul al treilea, imediat după Asleighy Barty și Karolina Pliskova, deja calificate.

În ciuda abandonului de astăzi, cu kazaha Elena Rîbakina, Halep urcă un loc în clasamentul WTA live și se află pe 5. Poziția îi este amenințată doar de Petra Kvitova, care ar mai putea-o depăși în această săptămână.

”E o accidentare la spate. Cred că e mai mult vorba de un muşchi, dar nu ştiu, pentru că încă nu am făcut o consultaţie. La 4-4 şi 0-30, pe rever, am simţit o durere ascuţită. Nu ştiu dacă e vorba de aceeaşi accidentare pe care am mai avut-o la spate. Pare un pic diferită, dar e în aceaşi zonă”

Simona Halep

Anul acesta, Halep a jucat 55 de partide de simplu, în toate turneele, cumulând 41 de victorii și 14 insuccese.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s