Schi

VIDEO / Semne bune iarna are

Sezonul Cupei Mondiale de schi este foarte aproape de start, iar de această dată acesta se va da la data stabilită în calendarul FIS. Tradiționalele curse de la Solden, care deschid sezonul, au șanse mari să fie organizate, după ce în 2017 și în 2018 a avut loc doar un slalom uriaș la feminin, din cauza lipsei de zăpadă.

Site-ul oficial al Federației Internaționale de Schi scrie că directorul de concurs din partea FIS, Markus Mayr, și responsabilul local Isidor Grüner au făcut astăzi un control ce a avut rezultate mai mult decât mulțumitoare.

„Pregătirea pârtiilor ne-a luat foarte mult timp. Din fericire, am avut temperaturi potrivite pentru procesul de fabricare a zăpezii și acum oferim condiții minunate de antrenament. În continuare, vom lucra cu grijă cu apa, pentru a crea condiții de cursă ideale și corecte pentru zilele de 26 și 27”

Isidor Grüner

Sâmbătă, 26 octombrie, este programat un slalom uriaș feminin, iar duminică, 27 octombrie, băieții se întrec la aceeași probă. Orele de start ale celor două manșe vor fi 11,00 și 14,00 (ora României), în fiecare din cele două zile.

Cursa are loc pe ghețarul Rettenbach, cu plecarea de la peste 3.000 de metri altitudine. La ultima cursă organizată (în 2016), concurenții au plecat de la 3.040 de metri și au avut sosirea la 2.670 metri altitudine.

Specialiștii consideră că întrecerile promit a fi interesante, „cu Mikaela Shiffrin dornică să-și apere titlul împotriva unor sportive cu experiență la slalom uriaș, precum Tessa Worley, Viktoria Rebensubrg și Federica Brignone. Concursul masculin este și mai interesant, cu mulți sportivi competitivi, pregătiți să completeze golul lăsat de retragerea campionului austriac Marcel Hirscher”, după cum scrie fis-ski.com.

Ted Ligety s-a impus la Solden în octombrie 2015

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s