Fotbal

VIDEO | Nota de plată: trei suspendați la startul Turului de Elită

România continuă cursa de calificare la Campionatul Mondial de fotbal în sală. Tricolorii au ocupat locul al doilea în turneul Main Round-ul de la Piatra Neamț, iar joi, 7 noiembrie, își vor afla adversarii din următoarea fază a preliminariilor, Turul de Elită.

România a jucat curajos în ultimul meci din Turul Principal, cu Kazahstan, a condus cu 2-0, dar a pierdut cu 4-2. O victorie i-ar fi adus calificarea de pe primul loc și statutul de cap de serie la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului European.

Totuși, duelul solicitant cu bronzul european Kazahstan a lăsat urme adânci: Ique Ribeiro și Felipe Oliveira au încasat al doilea cartonaș galben, iar Cristian Matei a văzut direct roșu. Astfel, ei vor lipsi la primul meci din Turul de Elită, Matei fiind în pericol să primească suspendarea pe o perioadă mai lungă.

Golurile României, în meciul cu Kazahstan , înscrise de Savio și Matei

Reperele tragerii la sorți

Componența celor patru grupe din Elite Round (27 ianuarie – 5 februarie) va fi stabilită joi, la Nyon, la ora 15.15, și va fi transmisă în direct pe site-ul UEFA. Vor fi patru echipe în fiecare grupă, iar câștigătoarele seriilor vor merge la turneul final. Ocupantele locurilor secunde vor juca un playoff, în 9 și 12 aprilie 2020, pentru celelalte două locuri rezervate Europei. Turneul final mondial este programat în Lituania, între 12 septembrie și 4 octombrie 2020.

Forul european a anunțat șapte posibile gazde pentru cele patru grupe ale Turului de Elită, țările care vor avea avantajul terenului propriu urmând a fi stabilite în ziua tragerii la sorți. Cele șapte sunt: Croația, Cehia, Ucraina (urna 1), Serbia (urna 2), Rusia, Spania, Portugalia (urna 3).

Câștigătoarele celor opt grupe din Main Round au fost aranjate după coeficientul UEFA, astfel: Spania (1), Slovenia (2), Azerbaijan (3), Italia (4), Kazakhstan (5), Serbia (6), Rusia (7), Portugalia (8). Ele vor ocupa primele „două linii” din fiecare grupă, pe celelalte două linii urmând a fi ocupantele locurilor secunde: Finlanda (1), Ucraina (2), Slovacia (3), Belarus (4), Romania (5), Franța (6), Croația (7), Cehia (8). Turul de Elită va avea loc între 28 ianuarie și 2 februarie 2020. România se află în acest moment pe locul al 13-lea pe continent, în clasamentul coeficienților UEFA.

Performerele preliminariilor sunt deocamdată Finlanda și Belarus, care au început parcursul încă din turul preliminar. Comitetul Executiv european a decis, ca măsură de precauție, ca Rusia și Ucraina să nu poată face parte din aceeași grupă.

Palmares al naționalelor europene la Campionatul Mondial

  • Spania a fost campioană mondială în 2000 și 2004 și a jucat finala în alte trei rânduri
  • Spania este singură echipă europeană prezentă la toate cele opt ediții ale Cupei Mondiale. În lume, doar Brazilia și Argentina se mai pot lăuda cu o astfel de performanță
  • Italia (2004) și Rusia (2016) au jucat finala mondială
  • România, Slovacia, Slovenia, Belarus, Finlanda și Franța forțează calificarea în premieră la Campionatul Mondial. Mai mult, Finlanda și Slovacia nu au fost prezente la niciun turneu final major în istoria lor

Foto: Facebook Futsal România

Un gând despre „VIDEO | Nota de plată: trei suspendați la startul Turului de Elită

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s